nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Una Espanya de rècord visita Estònia

La selecció cercarà davant l'equip bàltic encarrilar la seva classificació per al Mundial se Sud-àfrica i Del Bosque la seva quarta victòria consecutiva, fet que no aconsegueix cap entrenador debutant des de 1922

La selecció espanyola, campiona de l’Eurocopa, jugarà en el seu camí cap al Mundial 2010 per primera vegada en la història davant d’Estònia. Aquest és un combinat imprevisible i de curt bagatge que ocupa el lloc 128 de la classificació FIFA i davant del qual la roja cercarà engrossir les seves xifres de rècord.L’arribada del nou seleccionador, Vicente Del Bosque, no ha modificat en res el gran moment de l’equip. La brillant conquesta de l’Eurocopa està essent secundada amb números de rècord: ha jugat 25 partits consecutius sense perdre –no ho fa des del 15 de novembre de 2006, a Cadis contra Romania (0-1)– i és la selecció amb més enfrontaments seguits, fins a 37, sense conèixer la derrota en les fases de classificació a mundials. No és vençuda des del 31 de març de 1993.

Del Bosque afornta davant d’Estònia el seu quart partit com a seleccionador. El plec de triomfs fins avui, li permet optar a igualar un vell rècord. Des de 1922, amb José María Mateos, no hi ha cap seleccionador que hagi guanyat els seus quatre primers encontres. També Iker Casillas i Pepe Reina són a minuts de superar Andoni Zubizarreta i Paco Buyo en la imbatibilitat, porten 618 minuts i el registre està en 692. Són xifres que conviden a l’optimisme i parlen de la situació d’Espanya.

En la visita a Estònia es tem més la relaxació que el rival. Espanya arriba amb diversos jugadors entre cotons i d’altres generen dubtes que haurà d’aclarir el seleccionador. N’és un cas principal el de Sergio Ramos. La polèmica suscitada després del darrer partit exigeix precaució. Ramos no va poder jugar amb el Reial Madrid davant de l’Sporting després de fer-ho amb Espanya contra Armènia. Bernd Schuster es va queixar que va ser infiltrat. No va ser així. En aquesta ocasió, el lateral andalús avisa que no s’infiltrarà per tal d’evitar malentesos i diu que ha viatjat per jugar, encara que no està per fer-ho en els 90 minuts d’Estònia i Bèlgica.

Àlvaro Arbeloa és l’alternativa si les molèsties als abductors fan que Del Bosque doni un descans a Ramos. En el centre de la defensa, tres jugadors lluiten per un lloc. Juanito sembla el més avantatjat, ja que Raúl Albiol camina amb molèsties musculars i Carlos Marchena té menys ritme. Després de recuperar-se de la seva lesió, només ha disputat un partit amb el València. Hi ha una altra incògnita en el centre del camp. Amb Marcos Senna amb lloc assegurat, Xabi Alonso hi té punts. Si és titular, enviarà Santi Cazorla a la banqueta.

Estònia arriba a la cita sense el seu davanter més golejador, Andres Oper, lesionat, i després d’encaixar una dura clerrota en la seva visita a Bòsnia (7-0). Fins ara, ha mostrat dues cares: la que va fer en conflictes durant la visita a Bèlgica (3-2), ordenada i efectiva davant de la porteria rival, i la completament desastrosa davant de Bòsnia.

Xavi: "Guanyar fora és molt complicat"

El migcampista de la selecció espanyola Xavi Hernández advertí ahir que no tindran facilitats avui davant Estònia. Recordà que "guanyar fora sempre és complicat" i va apostar per un espanyol per guanyar la Pilota d’Or, un premi que confessà que no el preocupa gaire personalment. El blaugrana assenyalà que, malgrat que els estonians, que caigueren 7-0 davant Bòsnia, són "teòricament" inferiors a Espanya, no es pot oblidar que "complicaren la situació" al combinat belga (3-2).

A més, el català té present que jugaran "amb el paper de favorits" que els han penjat després de guanyar l’Eurocopa. "Això és un plus de motivació per a ells", indicà.D’altra banda, el defensa Sergio Ramos, que reconegué que continua amb molèsties musculars que el fan ser dubte per avui, assegurà que la selecció estatal té capacitat "per fer quelcom de rellevant"."Si ens ho proposam, podem fer qualque cosa important en el Mundial, però requereix feina, tranquil·litat i humilitat. Les passes que estam fent són bones a bastament i ara ens podem comparar amb les millors seleccions. Tot i això, no podem viure del passat.

A la fi, David Villa va fer referència a la bona situació actual del combinat estatal, llunyana de la de fa dos anys. "Hi ha hagut moments anteriors en els quals s’han dit moltes coses de la selecció i afortunadament això ja s’ha acabat per la feina feta al camp". "Portam molt de temps sense perdre i treballar és l’únic que podem fer per silenciar les crítiques", indicà el jugador del València.

"El més perillós seria relaxar-se"

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol, va confirmar que no forçarà Sergio Ramos, qui no jugarà si no està en condicions òptimes. També va avisar del perill de relaxació davant un rival com Estònia, del qual digué que té "armes per fer mal".Del Bosque no pensa en rotacions ni en concedir descans a jugadors tenint en comte el calendari. A més, confirmà que contra Estònia alinearà el millor equip de què disposa, pendent de Sergio Ramos.

"Jugarà el millor equip possible. No tractaré de convèncer cap de vosaltres que Estònia és una potència europea, però sí que té armes a bastament per fer-nos mal en qualsevol moment si la nostra concentració no és l’adequada"."És un conjunt senzill, simple però ben organitzat, que amb pilotes aèries i a pilota aturada ens poden crear perill. Esper que enfoquem el partit amb la intensitat que requereixen les nits europees, en què no es perdona i qui fa malament les coses ho paga".Amb tot, reconegué que el principal problema és decidir els tres jugadors que haurà de deixar a la grada. "Això em té capficat".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.