algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Màlaga serà el rival

El Mallorca s'enfrontarà a l'equip andalús en els setzens de final. L'anada serà el 29 d'octubre a La Rosaleda i la tornada el 12 de novembre a l'Ono Estadi

El sorteig per als duels de setzens de final de la Copa de Rei ha emparellat el Reial Mallorca amb el Màlaga, amb qui s’enfrontarà en el partit d’anada en el camp malagueny de La Rosaleda el pròxim 29 d’octubre. La tornada de l’eliminatòria serà a Son Moix el 12 de novembre. La Reial Unió, el Benidorm, el Polideportivo Ejido i l’Oriola, els quatre equips de Segona B, tindran com a rivals equips que estan participant a la Lliga de Campions, com són el Reial Madrid, Barcelona, Vila-real i Atlètic de Madrid, respectivament.

L’acte, celebrat a la Ciudad del Fútbol a Las Rozas, va deparar, com estava previst pel sistema del sorteig, quatre partits entre equips de Primera, Athletic-Recreativo, Getafe-Osasuna, Numaància-Sporting i Màlaga-Mallorca. El València, líder de la Lliga i defensor del títol, s’enfrontarà al Portugalete, únic conjunt supervivent de Tercera Divisió. Els altres conjunts europeus, Sevilla, Deportivo de la Corunya i Racing de Santander, es veuran les cares amb el Ponferradina, de Segona B, i l’Elx i el Múrcia, de Segona, respectivament.

Les anteriors eliminatòries d’aquesta Copa del Rei es varen disputar a partit únic, però amb l’entrada dels conjunts de Primera, les eliminatòries passen a jugar-se amb el sistema d’anada i tornada.

El ‘rei de Copes’, el Barcelona arrancarà al País Valencià, en aquest cas contra el Benidorm. Fa una dècada que no recull el trofeu i es presenta com a disposat a afegir el seu vint-i-cinquè títol. L’Espanyol jugarà amb el descendit Celta, botxí a la ronda anterior de la Reial Societat.

Un enfrontament ple de retrobaments

El duel de setzens de final de Copa del Reia entre el Mallorca i el Màlaga tindrà un caire molt especial per a alguns dels seus participants. De fet, el tècnic del Mallorca, Gregorio Manzano, fou entrenador del Màlaga en la temporada 2004/05. Allò més curiós és que el debut a la segona etapa de Gregorio Manzano com a tècnic del Mallorca es produí contra el Màlaga a La Rosaleda. Fou el 19 de febrer de 2006 i els vermells aconseguiren el triomf per 0-2. Ara arriba un nou retrobament de Manzano amb el seu exequip, en aquesta ocasió a la Copa del Rei, l’únic títol que Manzano ha aconseguit amb el Reial Mallorca.

El lateral vermell Josemi també es tornarà a veure les cares amb el seu exequip, ja que el jugador del Mallorca formà part de les files del Màlaga des de la temporada 2000/01 fins a la 2003/04.Però pot ser que el retrobament més especial sigui el d’Albert Luque amb el Mallorca, equip al qual va pertànyer des de la temporada 1998/99 fins a la 2000/02. Luque visqué una brillant trajectòria esportiva a les files vermelles que el convertiren en un jugador del Deportivo de la Corunya, on arribà al seu millor moment esportiu com a futbolista. Després de dues temporades sense gaire sort al Newcastle anglès i una altra a l’Ajax d’Amsterdam, Albert Luque arribà aquesta temporada al Màlaga. I la sort li ha deparat un retrobament a la Copa del Rei amb l’equip dels seus inicis.

Tapia: "Serà un duel molt equilibrat"

El tècnic del Màlaga, Antonio Tapia, digué sobre el Mallorca, rival del seu equip a setzens de final de la Copa del Rei, que "serà un duel molt equilibrat, perquè els dos són equips de Primera Divisió, i són molt semblants". "Els duels entre equips de la mateixa categoria sempre són més complicats que no els que enfronten equips de Primera Divisió amb altres de categories inferiors", digué el tècnic de l’equip andalús.

Tapia indicà d’aquesta ronda, de la qual l’anada es jugarà a La Rosaleda i la tornada a Mallorca, que "serà una eliminatòria molt equilibrada i qui tingui precisió en la porteria rival serà qui passi". "Aquests enfrontaments es decideixen moltes vegades per petits detalls", afirmà. El migcampista del Màlaga Javier Calleja indicà també que es tractarà d’una eliminatòria "molt igualada". "Els dos equips tenen plantilles similars i això farà que les coses estiguin molt complicades per a tots dos", explicà. A més, Calleja afegí que hi haurà una gran dificultat per al Màlaga perquè "el Mallorca és un bon equip i practica un gran joc", encara que els andalusos intentaran fer valer el bon moment que passen en aquesta temporada.

D’altra banda, el davanter Adrián López, també reconegué que aquesta eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei contra el Mallorca "serà molt complicada". Així i tot, López està convençut que el conjunt malagueny "pot guanyar a qualsevol". "El que l’equip ha de fer és pensar a fer les coses bé i centrar-se per no cometre errades", digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.