• Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

0-2: El Sporting sorprèn el Mallorca i suma els seus tres primers punts

El Sporting de Gijón va frenar en sec la trajectòria del Mallorca en la Lliga al vèncer-li 0-2 en l'Ono Estadi amb gols de Carmelo i Canellas, que va segellar la primera victòria del conjunt asturià en la Lliga.El Mallorca no va poder amb l'ordre i la determinació d'un Sporting que va jugar un partit molt seriós a Palma, on va tenir, a més de l'excel·lent actuació del seu porter Cuéllar, la sort com a aliada, ja que Pierre Webó va estavellar al pal una falta màxima en el minut 72.

El Sporting va saltar al camp amb la lliçó ben apresa. Va saber explotar els errors del seu rival, es va defensar amb ordre i va atacar amb criteri. El gol de Carmelo (min 11) va ser justa recompensa al joc que estava desplegant, molt per sobre del que es podia esperar d'un equip, cuer i amb zero punts al seu armari, que es presentava a Palma amb l'aigua al coll.El Mallorca va tornar a recordar el conjunt dubitatiu i carrincló de les seves pitjors tardes. Sense ordre, criteri ni idees, els homes de Gregorio Manzano van deambular pel terreny de joc sense un patró definit. Desapareguts Jurat, Varela i Arango, l'equip local va haver d'esperar 33 minuts per crear les seves dues primeres ocasions consecutives, després de sengles trets de Varela i Webó.

Però, va ser el Sporting el que va manar a tots els sectors del camp, amb jugades molt ben embastades, amb Carmelo i Bilic obrint espais i deixant en descobert les limitacions d'un Mallorcca absolutament desconegut.La segona part va començar com la primera, amb domini visitant, malgrat que Manzano va substituir un defensa, Josemi, per un centrecampista, el brasiler Cléber Santana. No havien transcorregut cinc minuts quan Carmelo engatilló un gran tret amb la seva cama esquerra que va deixar clavat al meta Moyá i mut a l'Ono Estadi.

La sensació d'impotència que embargava el Mallorca era total i absoluta. Feia temps que l'equip balear no passava per un trànsit similar, i ha hagut de ser el cuer de la Lliga el que posàs en evidència a un equip que les hi prometia felices després de guanyar dos partits seguits.Amb l'argentí Oscar Trejo al lloc del basc Aritz Aduriz, el conjunt balear va posar cèrcol a la porteria asturiana. El camerunès Pierre Webó va ser el davanter més actiu del seu equip i va disposar de diverses ocasions, però sempre va trobar resposta en la segura defensa local.

Contra el rellotge i el marcador, el Mallorca se la va jugar tot a una carta. Va deixar espais per al contracop visitant, però va mantenir una pressió constant sobre la porteria de Cuéllar, fins i tot que Webó (min 72) va forçar un penal dubtós, que ell mateix es va encarregar de fallar en enviar la pilota al pal.Els últims minuts van sorprendre l'equip balear llançat sobre la porteria rival, però aquest domini no es va traduir en oportunitats clares de gol, i el Sporting, just vencedor, va sumar els seus primers tres punts en un camp, l'Ono Estadi, inaugurat en la temporada 1999-2000. on no havia jugat mai.