algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Fabio Cannavaro: «Som afortunat de no jugar a Itàlia»

El defensa italià parla dels incidents violents que han convulsionat el seu país

El defensa Fabio Cannavaro, capità de la selecció italiana i integrant del Reial Madrid, es va declarar ahir «afortunat de no jugar a Itàlia», davant dels fets violents que va viure diumenge passat el futbol italià després de la mort del seguidor del Lazio Gabriele Sandri. «El primer que cal fer és donar el condol, en nom de tota la selecció, a la família de Gabriele Sandri. És absurd morir per anar a un partit de futbol. Sí, em consider afortunat, ja que jug al Reial Madrid, un club que té un estadi perfecte, ple d'al·lots, sense violència», digué Cannavaro.

El defensa madridista, que es troba amb la selecció italiana preparant el doble compromís davant d'Escòcia i les Illes Fèroe, va afirmar que sent que l'estranger s'adona «de la mala imatge que dóna el futbol italià». «No aconseguim controlar l'esport més bonic que tenim, no aconseguim frenar els violents. Em consider afortunat de jugar a l'estranger, en un campionat on tots els diumenges es juga, on les famílies van a l'estadi i els pocs ultres que hi ha estan sota control. He sentit vergonya, sobretot veient les imatges terribles que arribaven dels nostres estadis,» va afegir. Cannavaro no va dubtar a apuntar que «s'ha de canviar definitivament les relacions amb certs aficionats: «En moltes ocasions els jugadors hem donat importància a personatges que tenen molt poc a veure amb l'autèntic tifo».

«Massa d'ells estaven al voltant del futbol, també ajudats pels clubs mateixos. Quan era jugador a Itàlia en record tants, en els camps d'entrenament. Qui comanda en el món delfutbol, qui condueix l'Estat, ha de fer alguna cosa de la manera més ràpida possible per solucionar això. No es pot continuar així. Estadis privats, vigilants propis, retirada del passaport, qualsevol cosa per detenir la violència», va apuntar. Cannavaro va mostrar la seva esperança perquè la selecció italiana, dissabte a Escòcia, representi «de la millor manera la imatge del futbol italià».

Al marge de les paraules de Cannavaro, ahir en la concentració de la selecció italiana va ser presentada la nova equipació que l'equip nacional lluirà ja a partir del partit contra Escòcia, deixant enrere la divisa amb què es va conquerir el mundial Alemanya 06. Així, la que s'utilitzarà fora d'Itàlia serà una camiseta de color blanc, amb la bandera italiana a la vora d'un coll acabat en «v» i la vora daurada sobre les mànigues. A més, recupera el color negre en els números.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.