• Màx: 20°
19°

Etoo es romp durant dos mesos

El davanter estarà de baixa a causa d'una ruptura parcial del tendó

El davanter del FC Barcelona Samuel Etoo estarà un mínim de dos mesos de baixa a causa d'una ruptura parcial del tendó del recte anterior de la cama dreta, que es va produir dimecres durant el partit davant de l'Inter de Milà, on humiliaren amb un cinc a zero el trofeu Joan Gamper en el Camp Nou. Els metges del Barça no descarten que Etoo sigui operat. En les pròximes hores, determinaran la «conducta terapèutica a continuar, sigui conservadora o quirúrgica», i en ambdós casos preveuen un temps de vuit setmanes per a la seva reincorporació als entrenaments amb el grup.

Etoo es va lesionar als dos minuts d'entrar en el camp, al començament de la segona part del partit davant de l'Inter, quan va xutar la pilota en una rematada a porteria. Al principi, ni el jugador ni els metges barcelonistes no van creure que la lesió fos greu. D'acord amb els terminis previstos, Etoo estarà sense jugar fins a principis de novembre i es perdrà nou o deu partits de Lliga (Athletic, Osasuna, Sevilla, Saragossa, Llevant, Atlètic, Vila-real, Almeria, Valladolid i Betis) i tres més de la Lliga de Campions. El camerunès ja va estar prop de sis mesos de baixa la passada campanya per una greu lesió de genoll. Aquesta temporada, a més, també podria absentar-se en el Barça a començaments del 2008 per la Copa d'Àfrica, que es jugarà del 20 de gener al 10 de febrer.

Amb la baixa d'Etoo, l'entrenador Frank Rijkaard queda sense un dels anomenats quatre fantàstics, la qual cosa concedeix moltes opcions a un trio atacant format per Ronaldinho, Henry i Messi, encara que també podrà cobrar major protagonisme el jove Giovani. Dos Santos, màxim golejador del FC Barcelona durant la pretemporada, va ser l'estrella del Gamper, va provocar el penal del primer gol i va marcar un gran gol per al 2-0 abans del primer quart d'hora, i a més ha deixat d'ocupar plaça d'extracomunitari. L'altre davanter que ha ascendit al primer equip del Barcelona, Bojan Krkic, també podria passar a comptar pel tècnic amb la baixa d'Etoo i estarà disponible per al partit de la tercera jornada davant d'Osasuna, una vegada conclogui la seva participació amb Espanya en el Mundial sub 17.