cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Els àrbitres desconvocaran avui la seva vaga del cap de setmana

L'LFP pagà el deute, però Iturralde dóna ara la paraula als col·legiats


Avui, si no hi ha sorpreses de darrera hora, es desconvocarà la vaga d'àrbitres per al pròxim cap de setmana. Després d'un horabaixa convuls, en el qual la Federació havia anunciat la paralització de la vaga i Ituralde González havia assegurat poc després que tot continuava igual, una reunió entre alguns col·legiats acabà amb la voluntat de deixar la decisió en mans dels protagonistes. Avui, cada un dels àrbitres s'hi pronunciarà i, segons pareix, acabaran anul·lant una mesura que ja no sembla que tingui gaire sentit.

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) confirmà que la vaga d'àrbitres de Primera i de Segona Divisió «es dóna per desconvocada», després de l'anunci de la Lliga de Futbol Professional (LFP) de pagar les quantitat endarrerides als col·legiats mitjançant dues-centes transferències a la Federació.

«Allò que importa és que no l'aturada no es produrirà i el futbol torna a triomfar, a pesar de les disputes entre els uns i elsa ltres. La Lliga reconeix el deute amb els àrbitres i els pagarà. I els àrbitres es donen per satisfets perquè aquest deute és reconeix», declarà el portaveu de la junta directiva de la Federació, Jorge Carretero.

A primera hora del capvespre, el president de la Lliga, José Luis Astiazaran, anuncià que la patronal acaba de «donar l'ordre per efectur dues-centes transferències a la Reial Federació amb els noms dels col·legiats de Primera i de Segona, pel valor de la quantitat total que se'ls deu, perquè no en quedi cap dubte ni un, ni problemes d'interpretació respecte de la destinació d'aquests doblers».

Per la seva banda, Iturralde González se'n desmarcava assegurant que «la vaga continua». «La vaga no s'ha desconvocat i continua perquè els únics que la poden aturar són els qui l'han convocada. I aquests som els àrbitres», va subratllar el col·legiat internacional. La comissió arbitral es va reunir ahir vespre i decidí sotmetre la decisió final a la voluntat dels col·legiats. Aquests s'hi hauran de definir avui mateix, si bé tot suggereix que ho faran en sentit positiu, i aquest cap de setmana hi haurà futbol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.