algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
15°

Barcelona Laporta promet fitxar un nou 'crack'

El president del Barça ja pensa en la temporada que ve i descarta el mercat d'hivern

El president del Futbol Club Barcelona, Joan laporta, assegurà ahir que a finals de la pròxima temporada el club disposarà de recursos econòmics suficients per fitxar «una figura rellevant i consolidada» i augurà «la construcció d'un equip potent» en el futur.

Laporta explicà en una entrevista concedida a Efe que s'ha de reestructurar la plantilla amb vistes al futur i alleugerir el nombre de jugadors del primer equip, ara situat en 28, per la qual cosa considera que el club no acudirà al mercat d'hivern.

«A finals de temporada hi haurà doblers per invertir. Tendrem més possibilitats per fitxar una figura de rellevant i consolidada i el Barcelona podria afrontar una operació d'aquest tipus si els tècnics ens ho demanen», explicà el president del Barcelona.

La idea, en paraules de Laporta, és que l'equip no es reforci únicament amb un jugador. «Igual no ens centram en un sol fitxatge, sinó a reforçar les posicions en l'equip que ho precisin», afegí.

Sense donar en cap cas noms, Laporta considera que la qüestió de l'equip «s'ha d'analitzar amb serenitat», perquè és l'aspecte «més difícil de reconduir», a causa de l'existència d'una sèrie de «situacions heretades i de vincles contractuals que nosaltres no hauríem concretat mai».

Insistí en el fet que les operacions sempre s'han de realitzar amb «jugadors ja consolidats», mai amb «futbolistes en projecció», als quals s'ha d'aplicar uns paràmetres econòmics diferents en els seus contractes.

Laporta posà com a exemple la contractació l'estiu passat de Ronaldo d'Assís 'Ronaldinho'. «Cal invertir en aquests tipus de jugadors. A ells es poden destinar quantitats importants», assegurà el president del Barcelona».

Amb vistes al futur, avisà que a finals de temporada «hem de conviure amb una reestructuració de la plantilla». Hi ha una sèrie de jugadors (Cocu, Reiziger, Luis Enrique i el cas especial de Kluivert) que finalitzen el seu compromis i serà el moment de prendre decisions, per això Laporta recordà l'actitud mostrada pel suec Patrik Andersson, qui recentment ha decidit desvincular-se de l'equip.

«En termes esportius sembla que hi havia interès a anar augmentant la plantilla sense que hi hagués baixes. Tenim 28 jugadors en el primer equip i l'entrenador considera que aquesta circumstància és conflictiva», afegí. Laporta insistí en tot moment que construirà un equip per ser «potents» la temporada que ve, perquè «tot això du temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.