• Màx: 17°
17°

El Madrid es proclama nou campió de Lliga

El paper del brasiler fou determinant en la victòria davant el conjunt basc, que es jugava la UEFA

82756
Els jugadors del Madrid celebren el títol una vegada acabat el partit.

REIAL MADRID3
ATHLETIC1

REIAL MADRID: Casillas, Michel Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Figo, Makelele, Guti, Zidane, Raúl i Ronaldo.

Morientes per Ronaldo, Solari per Zidane i Pavón per Hierro.

ATHLETIC: Aranzubia, Luis Prieto, Lacruz, Karanka, Del Horno, Etxeberria, Gurpegi, Yeste, Alkiza, Ezquerro i Urzaiz.

Arriaga per Etxeberria, Tiko per Ezquerro i Óscar Vales per Yeste.

ÀRBITRE: Ramírez Domínguez. Mostrà targeta groga a Hierro i a Michel Salgado, del Reial Madrid, i a Gurpegi de l'Athletic.

1-0: minut 9; Ronaldo.
1-1: minut 36; Alkiza.
2-1: minut 45; Roberto Carlos.
3-1: minut 61; Ronaldo.
INCIDÈNCIES: Abans del partit els capitans dels dos conjunts dipositaren un ram de fors a la llotja de preferència en memòria del president de l'Athletic, Javier Uria, mort fa poc. Els dos equips lluïren braçalets negres i guardaren un minut de silenci.

El Madrid no va deixar escapar la seva oportunitat: ho tenia a l'abast de la mà i va conquerir un títol de Lliga molt disputat, amb l'alè de la Reial al clotell, però també amb molt de mèrit, ja que tombaren l'Athletic amb una enorme dosi d'esforç i de talent i amb el duet brasiler de protagonista. Roberto Carlos i Ronaldo foren decisius en el moments clau.

A la fi Ronaldo enlluernà en el Bernabéu. Va ser la seva gran nit. La de més emoció des de la seva arribada al Reial Madrid. I el públic l'acomiadà amb una gran ovació quan Del Bosque el canvià per Morientes.

Les estadístiques indiquen que ja no es guanyen les lligues sense baixar de l'autobús. El Madrid ha aconseguit el títol amb quatre derrotes i dotze empats, xifres impensables en altres èpoques i que reflecteixen la igualtat del campionat.

El Madrid no va jugar bé en cap moment de la primera part, però tot i això se'n va anar al vestidor amb un 2-1 inesperat, injust. Amb un resultat advers d'aquells que conviden qualsevol jugador fugir del partit. L'enorme esforç de l'Athletic no va tenir premi. La primera acció que el Madrid va trenar acabà amb un gol de Ronaldo als nou minuts.

Per la seva banda l'Athletic creava ocasions, però va ser en una jugada sense perill aparent que un tir d'Alkiza entrà a la porteria de Casillas. Amb l'empat al Madrid li costà dur el ritme, la iniciativa amb una mitja cansada i imprecisa. Però al final de la primera part arribà una falta a la frontal de l'àrea. No estava el Madrid per a regals i Roberto Carlos va fondre Aranzubia amb un míssil marca de la casa i aconseguí el 2-1.

A la represa els blancs començaren a creure en el contraclop i així als 61 minuts el Madrid es va sentir campió per primera vegada quan Ronaldo aconseguí el 3-1 definitiu. En aquest moment s'acabà l'angoixa i la Lliga.