nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

Una victòria vulgar classifica el Mallorca

El conjunt de Gregorio Manzano eliminà la Gramenet amb un gol d'Àlvaro Novo en el minut noranta

99346
Albert Riera fou objecte de falta per part d'un migcampista de la UE Gramenet.

0 UE GRAMENET: David Valle (1), Roberto (1), Emiliano (1), Docando (1), Puig (1), Edu (1), Pons (1), Blanco (1), Larios (2), Matute (1) i Caballero (2).
Xavi (1) substituí Blanco en el minut 64 i Guerrero (1) i Albero (1) entrà per Docando i Matute en el minut 76.


1 MALLORCA: Miki (1), David Cortés (2), Olaizola (2), Miquel Àngel Nadal (2), Miquel Soler (1), Àlvaro Novo (1), Robles (1), Paco Soler (1), Riera (1), Carlos (1) i «Turu» Flores (1).
Campano (2) substituí Carlos en el minut 57 i Raúl Martín (2) entrà per Riera en el minut 77 .
ÀRBITRE: Losantos Omar (2). No tingué cap tipus de problema en un partit disputat amb gran correcció per part d'un i altre conjunt. Amonestà Campano en el minut 77 i Guerrero en el minut 84.


GOL:
0-1: minut 90, Àlvaro Novo, a la sortida d'un córner.


INCIDÈNCIES: El davanter Leo Biagini havia d'iniciar el partit com a titular, però es lesionà durant l'escalfament i fou reemplaçat per Carlos Domínguez. La plantilla del Reial Mallorca, que no acceptà jugar al camp de la UE Gramenet, que és d'herba artificial, rebé una gran bronca a la seva sortida. Uns 1.700 espectadors presenciaren el partit a la ciutat esportiva de l'Espanyol a Sant Adrià, que acollí el partit, ja que la Unió Esportiva Gramenet no disposa d'herba natural. No es produí el tradicional dinar entre directives, però el comportament del president del conjunt català Antonio Morales i la seva junta fou exquisit abans, durant i després del partit. Els aficionats acomiadaren el seu equip amb forts aplaudiments. El Reial Mallorca retorna avui a Palma i començarà a preparar el partit de diumenge que ve davant el Celta de Vigo a Balaídos.

No hi ha enemic fàcil, ni partit guanyat o perdut abans que l'àrbitri assenyali el camí dels vestidors. Un gol d'Àlvaro Novo en el darrer alè, quan es complia el minut 90, solucionà el tràmit davant la UE Gramenet de Segona Divisió B i el Mallorca superà ronda a la Copa del Rei. Fou una victòria vulgar, però quasi obligada. Des que s'implantà el sistema de competició vigent, les primeres eliminatòries han deparat grans sorpreses. Els equips d'inferior categoria, que juguen al seu terreny de joc, tenen una dosi extra de motivació i es fa extremadament complicat derrotar-los. Manzano ho sabia i alineà un equip farcit de titulars, malgrat les baixes d'algun titular indiscutible. L'horabaixa no començà bé per als mallorquinistes, ja que durant l'escalfament Leo Biagini es va fer mal i no pogué iniciar el partit.
El partit començà sense un clar dominador i amb multitud de precaucions defensives dels catalans, que jugaren amb cinc defenses —tres centrals—. La UE Gramenet estava ben posicionada sobre el camp i es replegava bé, al temps que s'incorporava a l'atac quan podia. El Reial Mallorca, per moments, manejava la pilota amb tranquil·litat, malgrat que el centre del camp dels de Manzano mai no va fer circular l'esfèric amb claredat d'idees. Pons, completament sol, disposà d'una clara ocasió, però la pilota sortí lleugerament desviada. Fou el primer avís seriós pels homes de Manzano. El Mallorca no aconseguia arribar amb perill a l'àrea rival i just Flores, poc abans del descans, disposà d'una oportunitat per marcar. El bagatge dels primers quaranta-cinc minuts era decebedor. Manzano degué esbroncar els futbolistes durant el descans, ja que l'actitud dels mallorquinistes fou ben diferent a l'inici de la represa.

El Reial Mallorca es va fer l'amo total del partit, i controlava el centre del camp amb autoritat, sense problemes. La diferència de categoria es va fer patent per moments, però faltava traduir la superioritat en gols. Una bona passada de Riera, just iniciar-se la segona part, no fou aprofitada per Carlos, que no encertà a superar el porter David Valle. La UE Gramenet, aleshores, encadenava errades i demostrava enormes mancances tècniques. Però el gol no arribava i Manzano cercà solucions. L'aposta del tècnic andalús fou, com a mínim, estranya, ja que donà entrada a Campano, en substitució de Carlos. Turu Flores se situà aleshores com l'home més avançat dels mallorquinistes, mentre que Campano ocupava la mitja punta i Àlvaro Novo es col·locava a la banda dreta. El Reial Mallorca guanyà amb perillositat i, ara sí, a més de les internades per banda de David Cortés, disposava d'una nova solució atacant.

David Valle s'hagué de llançar als peus de Turu Flores per impedir el gol, que tard o d'hora havia d'arribar. El conjunt de Manzano era superior, però era necessari marcar. La UE Gramenet es defensava ordenadament i no renunciava al contracop. El cronòmetre avançava i el gol no arribava. La Gramanet tingué també les seves opcions, malgrat que el Reial Mallorca era superior. Una gran jugada de Larios, amb xut final de Pons, pogué sentenciar el Reial Mallorca, però el marcador no es va moure. Raúl Martín, després d'una bona jugada de David Cortés, va provocar el lluïment del porter català, però el marcador va continuar inalterable. I quan la pròrroga semblava del tot inevitable i es complia ja el minut 90, Àlvaro Novo marcà i classificà el Reial Mallorca per a la següent eliminatòria de la Copa del Rei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.