algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

Ronaldo: «El fenomen és Florentino»

El brasiler afirmà que s'ha trobat amb un grup unit i que està perfecte dels genolls

Ronaldo Nazario da Lima confirmà, a la conclusió de la seva primera sessió de feina en el Reial Madrid, que per fitxar per aquest club havia «realitzat esforços» que mai no hagués fet si es tractàs de «qualsevol altre club en el món». «Vaig ajudar molt en el fitxatge. És el que sempre havia volgut. Mai no hagués fet aquests esforços per cap altre club. Quan me'n vaig anar del Barcelona fou una cosa semblant, però ara la meva decisió ha estat més determinant, perquè m'he passat tot un mes dient que no volia continuar a l'Inter. Estic molt feliç pel que he fet», assegurà Ronaldo. «Per mi, el vertader fenomen és el president, Florentino Pérez, i el que ha fet pel Reial Madrid ha estat històric. Ara la responsabilitat és dels jugadors per intentar fer més gran encara el club».

El davanter no tingué inconvenient a fer declaracions després de la seva primera jornada de feina, malgrat que rebutjà parlar dels problemes que l'havien fet abandonar l'Inter de Milà. «Els problemes ja són passat i ara sols vull pensar en el Reial Madrid i a ser molt feliç aquí», digué. En aquest sentit, el partit contra l'Espanyol, que presencià a la llotja de l'estadi Santiago Bernabéu, li aportà molt bones sensacions. «El partit m'agradà moltíssim i vaig pensar que aquí em divertiré molt. El futbol que es practica a Espanya és completament distint al d'Itàlia, no dic si millor o pitjor, sinó només distint. Està clar que aquest futbol és més divertit i que hi ha moltes més ocasions de gol», explicà Ronaldo.

El davanter brasiler quasi no ha tingut temps de conèixer els jugadors de l'equip, malgrat que ahir ja dinà amb ells. «Conec quasi tothom i m'han semblat fantàstics, però encara som una mica tímid amb ells», indicà. A nivell futbolístic, a Ronaldo li pareix que el nivell dels seus companys és molt alt. «Hi ha una qualitat tècnica increïble i la tranquil·litat amb la qual mouen la pilota em semblà formidable. No parl només de Figo, Zidane o Raúl, sinó de tots. Guti m'impressionà perquè fa que tot sembli fàcil», explicà. Ronaldo coneix perfectament el terme pressió i no creu que l'afecti. «Tenim molts objectius aquesta temporada i intentarem aconseguir-los tots. La Lliga de Campions és possible, com tota la resta. Ho intentarem. Quant a mi, és possible que aquí pugui jugar el meu futbol de sempre, perquè estic molt motivat, però no crec que tengui una gran pressió. La pressió la té l'equip per la seva grandesa», apuntà.

«He vist que l'equip està molt unit i intentaré integrar-m'hi al cent per cent. Ser un d'ells i ajudar en tot allò que sigui necessari», afegí Ronaldo, que no deixà de somriure en cap moment de la seva compareixença. L'estat del seu genoll fou un altre dels assumptes tractats. «Fa molt que no parl del meu genoll. Està molt bé i ja ho vaig demostrar en el Mundial. Som el primer que té confiança en mi mateix i demostraré el que puc fer als que no creuen en mi», comentà segur el davanter. La relació amb Zidane no és nova. «Ens admiram mútuament des de fa temps, però quan em vaig lesionar va tenir el detall d'agafar un avió i anar a París a veure'm, un fet que no feren ni els meus companys de l'Inter», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.