• Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Mallorca perd l'ambició

0-0: Els homes de Kresic varen ser incapaços d'imposar-se ahir, a Tenerife, al mediocre equip de Javier Clementen 20 a 23

33142
Marioni no tingué sort. | ALFAQUI.

Sumar sempre és bo, malgrat que empatar davant un mediocre i simple Tenerife és poc bagatge pel Reial Mallorca. El conjunt de Sergio Kresic va fer el partit perfecte per no perdre, per mantenir la porteria a zero i continuar alenant. El Tenerife, per la seva part, tingué en l'actitud dels seus futbolistes la millor qualitat. De bon futbol, gens o pràcticament gens. El partit va estar ple d'imprecisions, d'errades, d'entregues al contrari, de contínues faltes i uns i altres demostraren una desesperant falta d'imaginació... Demostraren el lloc que ocupen a la classificació. Què trist!

Javier Clemente ha revolucionat el Tenerife, li ha canviat la mentalitat i ha aconseguit capgirar la trajectòria d'un equip que semblava destinat al descens a Segona Divisió. Ahir, el tècnic basc presentà un onze renovat, amb distintes novetats respecte de l'equip que havia guanyat amb solvència a Sant Sebastià i el Tenerife recuperà vells defectes.

Sergio Kresic, per la seva part, no varià respecte de l'onze que havia estat assajant durant la setmana. És a dir, els mateixos de diumenge passat, amb la presència d'Olaizola "sancionat diumenge passat" i Losada "Luque està lesionat" com a úniques novetats. El partit començà sense un clar dominador, malgrat que des del primer minut quedà clar que el Reial Mallorca era millor. Paco Soler, amb el cap, hagué de treure una pilota sota pals, però era l'onze de Kresic qui manejava més l'esfèric.

Una pilota interior d'Ibagaza cap a Losada que protegí Lussenhoff i agafà Julio Iglesias, i dos xut sense conseqüències del migcampista argentí foren les primeres aproximacions del Reial Mallorca. Passat el primer quart d'hora, ja no hi havia el mínim dubte sobre qui havia d'acabar sumant els tres punts. El Tenerife encadenava errades, imprecisions i no aconseguia trenar una sola jugada. El Reial Mallorca just havia d'aprofitar algun dels regals dels canaris per inaugurar el marcador, però el temps avançava i el resultat inicial semblava condemnat a perpetuïtat.

El conjunt de Kresic tenia més qualitat, es notava al camp, però sense xutar no es pot marcar. Ja abans d'acabar el primer temps, el Reial Mallorca deixà clar que res no queda del bon joc d'altres temporades. El conjunt de Sergio Kresic no cercava el triomf, sinó que es conformava de mantenir la porteria a zero i, clar, si és possible, marcar en un contracop. El joc no tenia continuïtat, les faltes eren contínues i el partit, entre badall i badall, arribà al descans.

El Tenerife experimentà una miraculosa millora a l'inici de la segona meitat i ben aviat disposà de les primeres oportunitats de gol. Un possible penal de Miquel Soler sobre Jordi Ocaña i, especialment, un bon xut de Fuertes, després d'una bona passada de Marioni, deixaren ben clar que el conjunt de Clemente res no tenia a veure amb el dels primers quaranta-cinc minuts.

El Tenerife duia ara el pes del partit per complet, mentre que el Reial Mallorca just es defensava. Javier Clemente, que havia estat tota la primera part assegut, era dret, no s'aturava de donar instruccions i cercava solucions. Faltava mitja hora per al final i Clemente donà entrada a Xisco Muñoz en substitució d'un desencertat Jordi. El Tenerife continuà dominant, però les aproximacions amb perill del conjunt canari s'anaven espaiant en el temps.

El Mallorca no cercava el triomf de forma clara i el conjunt de Javier Clemente, que no tenia gaire dificultats per arribar a les proximitats de Roa, no tenia tampoc clares ocasions per inaugurar el marcador. Kresic cercà velocitat a l'avantguarda, un home de refresc per l'atac, i donà entrada a Carlos en lloc d'un pràcticament inèdit Losada.

El Tenerife duia la iniciativa i, a falta de deu minuts pel final, ambdós tècnics semblaren conformar-se amb l'empat i sumar així un puntet. El Mallorca no tenia pegada, no arribava a la porteria rival i Sergio Kresic donà entrada a Paunovic en substitució d'Etoo. Javier Clemente, per la seva part, i mentre alguns aficionats abandonava l'Heliodoro Rodríguez López, va fer entrar Jaime en substitució de Marioni. Semblava així el conjunt canari renunciar definitivament al triomf.