• Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Un triomf per a l'esperança

El Mallorca derrota (2-0) l'Espanyol, en un partit dominat i controlat per l'equip de Cúper

667
Dani abraça Stankovic, després de fer el primer gol del partit. | T. Monserrat.

2MALLORCA: Roa (2), Olaizola (1), Siviero (1), Fernando Niño (1), Miquel Soler (1), Engonga (2), Lauren (1), Ibagaza (1), Stankovic (2), Dani (2) i Ariel «Chupa» López (1).
Óscar Arpón (1) substituí el lesionat Ibagaza en el minut 56, Carlos Domínguez (1) entrà per Ariel «Chupa» López en el minut 75 i «Chichi» Soler (1) suplí Lauren Bisan en el minut 78.

0ESPANYOL: Toni (1), Cristóbal (1), Pochettino (0), Helguera (2), Domínguez (0), Villa (1), Galca (0), Benítez (0), Quique Martín (1), Posse (1) i Esnaider (1).
Nan Ribera (0) entrà per Benítez en el minut 46, Sergio (0) substituí Galca en el 55 i Serrano (-) entrà per Quique Martín en el 81.

ÀRBITRE: Calos Megia Dávila (0) del Col.legi Madrileny estigué especialment desencertat i descentrat durant tot el partit. Amonestà amb targeta groga Pochettino en el minut 12, Niño en el 18, Helguera en el 22, Villa en el 52, Olaizola en el 60 i Posse en el 87.

GOLS:
1—0: minut 26, Dani, de cap.
2—0: minut 48, López, a la sortida d'un córner.
INCIDÈNCIES: 11.012 espectadors presenciaren el partit i deixaren 5.175.000 pessetes a les taquilles.

El Mallorca inicià la temporada, ahir, encara al Lluís Sitjar, amb una victòria clara. Cúper guanyà la partida al seu col·lega argentí Bielsa. El derrotà en tots els terrenys, però sobretot perquè els seus jugadors respongueren millor a la partida que ambdós tècnics havien planificat a la pissarra. El professor Cúper inicià les seves lliçons, amb les teories de sempre i amb la manera pràctica a la qual ens té ja acostumats, i els jugadors, nous i vells, demostraren que saben perfectament quin és el paper que hi tenen en aquesta orquestra. El dos a zero final evidencia, amb netedat, allò que va ser el partit.

El ritme de l'encontre va estar condicionat totalment pel resultat. Tingué dues parts. Els primers quaranta-vuit minuts, moment en què Ariel Chupa López marcà el segon gol i encarrilà el partit i els quaranta-tres restants, en què l'Espanyol reaccionà sols amb el resultat en contra. Dani marcà en el minut 26, culminant una centrada mil·limètrica d'Stankovic, després d'un període de domini mallorquinista. L'equip de Cúper controlava el tempus, marcava el ritme i no deixava maniobrar l'adversari, tot i que tampoc no aconseguia crear ocasions de gol. El joc era poc precís per ambdues parts, però l'Espanyol jugava més incòmode que l'equip local. No hi havia espais pels jugadors habilidosos i el joc tenia poca vistositat. Només Stankovic i Soler per la banda esquerra aconseguien obrir la defensa rival. Ibagaza jugava acartronat al mig del camp i Lauren no és encara un jugador prou madur per desbordar amb claredat per la banda dreta, tot i que el seu marcador Domínguez, que ahir debutava, estava nerviós i imprecís.

El gol asserenà els mallorquins i els catalans no canviaren el ritme del seu joc. Bielsa es desgargamellava a la banqueta, però els seus jugadors caminaven a mercè de l'adversari, tot i el voluntarisme. Per part local, els davanters tampoc no oferien molt més crèdit. Dani i Ariel López xocaven amb els cans de bou visitants que amb prou feines no els deixaven maniobrar. Tanmateix, al final es posaria en evidència que el tàndem Dani-López seria molt efectiu i que formen una combinació d'agressivitat i habilitat que pot ser molt útil en l'harmonia cuperiana. Ariel López, curiosament en una jugada d'habilitat, marcava el segon gol mallorquinista tot just s'havia iniciat el segon temps, quan l'equip semblava estar fora del partit. Va ser un poal d'aigua freda pels periquitos que havien sortit al rectangle de joc disposats a plantar cara al partit i igualar el marcador.

Amb un avantatge clar en el marcador, el partit encara havia de ser més gris. Els dos equips pressionaven al centre del camp i cometien contínues faltes. La destrucció era superior a la creació. Per afegitó, el Mallorca perdia Ibagaza per lesió, el jugador amb més imaginació, tot i que encara no ha demostrat el que pot arribar a donar. Arpón, el seu subtitut, entrà al camp amb tasques de contenció i per controlar més el joc al mig del camp. A partir de llavors, l'Espanyol assetjà la porteria de Roa, però sempre de forma esbojerrada, sense precisió ni amb les formes necessàries per rompre la defensa local. Esnàider i Posse ho intentaven, però sempre mancats de punteria i d'encert. Roa hagué d'intervenir en diverses ocasions, sempre amb encert, mentre Siviero i el debutant Fernando Niño es defensaven amb destresa i taponaven qualsevol incursió visitant pel centre.

Només els darrers quinze minuts, amb l'entrada de Carlos al terreny de joc, el Mallorca cercà amb eficàcia l'esquena dels defensors rivals, però mai no tingué el pols ni la rapidesa suficient per coronar els contracops mortífers de Dani i Miquel Soler. La comoditat del resultat afavoria el joc local, però també varen ser un obstacle clar perquè el partit tingués més brillantor i més emoció. El futbol control de Cúper s'imposà a la força i la grapa que contagiava Bielsa, i guanyà la partida.

En síntesi. Ahir, el Mallorca apuntà detalls interessants, sobretot si a mesura que l'equip es compenetra i pren forma, poden oferir encara molt més en el futur. És evident que els jugadors creatius acabaren marcant les diferències, sobretot Stankovic i Dani. Manca saber, encara, quina és l'oferta d'Ibagaza i la maduresa que assolirà Lauren. Amb una defensa contundent i expeditiva i amb l'agressivitat d'un davanter bregador com Ariel López, aquesta esquadra té els ingredients suficients per poder convertir-se en un equip guanyador, com fou el de l'any passat.