algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

“Perquè després parlin sempre del bàsquet masculí!”

Una lesió al genoll i la pèrdua de la categoria LF2 del CD Jovent posaven en perill la temporada de Marina Delgado. La ràpida recuperació del seu genoll, però, ha permès que l'escorta palmesana torni a la pista i pugui viatjar a Suècia amb la selecció estatal per competir en l'Europeu de Bàsquet Femení sub18. Fa pocs dies que n'ha tornat amb la medalla d'or penjada al coll.

L'any passat amb la Sub16 i ara amb la Sub18. Quina bona ratxa!
Sí! Perquè després parlin sempre de l'equip masculí i diguin que el femení no fa res!

Mentre les vostres companyes es preparaven per a l'Europeu, vós encara vos estàveu recuperant de la lesió al genoll...
L'equip va fer la preparació per al Campionat Europeu de Bàsquet a Pontevedra, però jo vaig quedar a Palma fent feina al CTEIB (Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears) i intentant curar-me el genoll. Va ser dur perquè la recuperació em va coincidir amb el període d'exàmens i, a més a més, no ho vaig saber fins al darrer dia, que finalment podia anar-me'n a Suècia amb l'equip.

I en tornau amb la medalla d'or. Vàreu patir gaire en la final contra França (64-54)?
Les franceses eren molt més altes i musculades que nosaltres. A més a més, varen començar el partit superfortes. Al principi crèiem que no ens en sortiríem, però al tercer quart vàrem remuntar el partit.

Vós vàreu anotar dos punts.
Jo vaig tenir un paper molt defensiu. Va ser un sobreesforç, ja que ser a la selecció espanyola i en un campionat d'aquestes característiques requereix jugar a un ritme molt alt. Jo no havia assistit a la pretemporada per culpa del genoll...

Ara ja el teniu curat?
Encara em falta fer alguna revisió, però es pot dir que sí.

Preparada per afrontar una nova temporada, idò. Sabeu amb quin equip?
Exceptuant els meus dos primers anys al CTEIB, he jugat amb el CD Jovent tota la meva vida. Hi vaig entrar quan tenia cinc anys. Enguany hi he tornat, però al mateix temps he jugat amb l'equip del CTEIB. Amb vista a l'any vinent encara no tinc res decidit, però esper saber alguna cosa en qüestió de dies.

Amb dues medalles d'or amb la selecció estatal no us deuen faltar ofertes. Teniu alguna preferència?
El que tinc clar és que vull conèixer món. M'agradaria sortir de Mallorca per poder veure altres coses.

Ara heu acabat primer de Batxillerat. Una esportista d'elit té temps per als estudis?
Els esportistes tenim mala fama amb els estudis, però només és això, mala fama!

Vos van bé?
Quan vaig entrar al CTEIB, a tercer d'ESO, em va costar acostumar-me al nou ritme, però amb el pas del temps m'hi vaig avesar. Combinar l'estudi amb tantes hores d'entrenament és dur, però consider que em van prou bé.

Voleu anar a la universitat?
Només em queda un any més a l'institut. Sí que m'agradaria anar-hi, però encara no tinc clar quina branca escollir. Sóc més de ciències que no pas de lletres. Potser arquitectura...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.