• Màx: 20°
19°

Primera victòria per al Bàsquet Mallorca

Els de Xavi Sastre s'imposaren al CBValladolid en un matx que controlaren des de l'inici fins al final. Jason Keep completà un partit magnífic i demostrà la seva força intimidatòria davall la cistella

B. MALLORCA 79

CB VALLADOLID 73

BÀSQUET MALLORCA: Joan Riera (12), Marc Blanch (13), Tiedeman (4), Keep (16) i Blair (13) –cinc incial–. També jugaren Carles Bivià (6), Joan Sastre (13), Israel Pampín (-) i Jan Orfila (2).

31/37 tirs lliures, 15/29 de dos, 6/25 triples, 36 rebots (8 d’ofensius), 23 pilotes perdudes, 20 faltes personals i una tècnica a Joan Riera. Sense eliminats

CB VALLADOLID: Van Lacke (11), Puyada (6), Robert Battle (8), Victor Baldo (11) i Stephane Dumas (12) –cinc inicial–. També jugaren De la Fuente (3), Hernández (13), Martínez (-), Jorssen (4). Georgios Pavlidis (-) i Mantas Ruikis (3).

18/23 tirs lliures, 23/44 de dos, 3/17 triples, 24 rebots (5 d’ofensius). 17 pilotes perdudes, 29 faltes personals més tres tècniques a De la Fuente, Ruikis i Dumas, Eliminat Jorssen en el minut 31, Battle en el minut 35 i Ruikis i De la Fuente en el minut 40.

PARCIALS: 21-8, 36-26 (descans), 46-42 i 79-73 (final).

ÀRBITRES: Morales i López Martínez. Regulars. Mitja entrada al pavelló municipal d’Inca.

El Bàsquet Mallorca va aconseguir el primer triomf de la temporada, contra un Valladolid que es pensava que seria arribar i guanyar sense dificultats. El Bàsquet Mallorca va retre el seu homenatge al campió paralímpic Xavi Torres, l’esportista de l’Estat amb més medalles de la història.

Des del primer moment els locals demostraren que això tot just acaba de començar i que encara no han dit la darrera paraula. Després de cinc minuts equilibrats, el conjunt taronja obrí una escletxa amb un parcial d’onze a zero, que els permeté arribar al final amb un 21-8 favorable. La defensa funcionava, amb Jason Keep convertit en l’amo de la zona, i durant el segon parcial es va mantenir la intensitat defensiva i, amb aquesta, l’avantatge de 10 punts.

En el tercer període, el Valladolid reaccionà i en el minut 28 aconseguí anivellar el marcador a 42. Però només va ser un miratge. Els de Sastre no perderen els nervis i continuaren fent el seu joc.

En el darrer quart, els locals castigaren el joc interior del Valladolid i aconseguiren eliminar per faltes Jorssen, Battle i Ruikis. Sense oposició sota les cistelles, el Bàsquet Mallorca es limità a gestionar l’avantatge i a assegurar la primera victòria de la temporada.•