algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Espanya espera rival a quarts de final

Pau Gasol i José Manuel Calderón, pletòrics, conduïren la selecció cap a la victòria sobre Israel

102376
Calderón, juntament amb Pau Gasol, liderà la victòria espanyola davant una lluitadora selecció israeliana.

Espanya 99
Israel 73

Espanya: Sergio Rodríguez (-), Berni Rodríguez (5), Jiménez (2), Garbajosa (12), Pau Gasol (26) -cinc inicial-, Mumbrú (12), Calderón (15), Cabezas (5), Fernández (7), Reyes (9) i Marc Gasol (6).

Israel: Tapiro (15), Naor (15), Halperim (7), Pnini (2), Green (9) -cinc inicial-, Hagag (3), Tamir (-), Eliyahu (15), Kozikaro (2), Roth (-) i Roberts (5).

ÀRBITREs: Drabikovsky (Ucraïna), Jovcic (Sèrbia) i Viator (França). Sense eliminats. parcials: 19-29, 47-48 -descans-, 74-68 i 99-73 -final-.

Una nit pletòrica en atac de l'ala pivot dels Memphis Grizzlies Pau Gasol â"vint-i-sis puntsâ" i del base dels Toronto Raptors José Manuel Calderón va catapultar Espanya a quarts de final de l'Europeu 2007 com a primera selecció del Grup E i, alhora, van deixar fora del torneig Israel, que si hagués guanyat hauria seguit endavant. El que va destacar d'Espanya va ser la relaxació que va mostrar a l'inici del xoc, un risc massa perillós si davant es troba la formació hebrea, especialista a desconcertar rivals forts amb un bàsquet molt poc convencional.

A Espanya, li ha succeït més vegades aquest fenomen, quan ha jugat contra el bloc jueu. Sap perfectament que utilitza el seu caràcter imprevisible com a estil psicològic i que maneja les seves opcions com ningú. També estava previnguda del molt que s'hi jugaven els homes de Zvi Sherf, a qui un triomf donava el passaport per a les eliminatòries de quarts, en detriment de Croàcia.Pau Gasol, com gairebé sempre que les coses vénen malament, va aguantar l'equip quan més ho necessitava. Va anotar deu punts en el primer quart i va evitar que els danys causats per la falta de to mental causàs destrosses irrecuperables (19-29). Els israelians són llestos, disposen de jugadors acostumats a la competició internacional i als grans campionats i encara va estirar la diferència a una màxima de tretze punts (19-32 m.21).

El lapse entre el primer i el segon quart va reactivar, a la fi, Espanya. Els tretze punts de distància del minut vint-i-u van començar a desaparèixer ràpidament. José Manuel Calderón va formar una aliança demolidora amb Pau Gasol, quan aquest va tornar al joc, però abans ja hi havia signes clars de recuperació.

L'ala pivot dels Memphis Grizzlies va tornar al parquet igual d'inspirat que en marxar al vestidor, un quart d'hora abans. Va afegir sis punts més al seu compte, encara que la formació israeliana no cedia. Una falta antiesportiva sobre Carlos Jiménez va posar els amfitrions del campionat per darrere (56-57). I llavors va esclatar Espanya. Tornà a ser l'equip intractable que només ha perdut un partit en dos anys.Així, l'quip espanyol va volar al contracop i va acabar amb l'últim escull de la segona fase (88-68 m.36). Ara espera el guanyador del matx Itàlia-Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.