algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Pau Gasol lidera una victòria granítica

Malgrat el bon partit que realitzaren, els letons no pogueren aturar el vendaval ofensiu dels espanyols

101368
José Manuel Calderón fou el director del joc espanyol, a més d'anotar 14 punts contra els letons.

Espanya 93
Letònia 77

Espanya: Calderón (14), Rudy Fernández (20), Jiménez (2), Reyes (4), Pau Gasol (26) -cinc inicial-, Garbajosa (10), Marc Gasol (6), Berni Rodríguez (5), Cabezas (-), Mumbrú (6) i Sergio Rodríguez (-).

Letònia: Blums (6), Valters (12), Jahovics (3), Helmanis (6), Biedrins (17) -cinco inicial-, Vitols (2), Veselovs (9), Grafs (4), Skele (16) y Vaikulis (2).

ÀRBITRE: Ziemblicki (Polònia), Castano (França) i Krause (Alemanya). Sense eliminats. parcials: 25-20, 41-36 (descans), 70-55 i 93-77 (final).

L'Europeu ha entrat a l'emoció, els equips han mossegat el ganivet i Espanya ha deixat clar que Jorge Garbajosa fa falta i que, com sempre, Pau Gasol vola pels cels d'aquest esport totsol o en companyia d'altres, però que si els altres passen per alguna zona fosca ell apareix i és capaç d'amarrar els partits com el que Letònia va plantejar a Sevilla.Res no serà un camí de roses per als campions. El segon assalt del campionat davant dels letons va deixar clar que el bàsquet del Vell Continent gaudeix de bona salut, que hi ha molts equips amb gran potencial i que la medalla d'or exigeix molt esforç, molt sofriment i molta fortalesa mental.

Precisament la duresa psicològica d'un home instal·lat a l'olimp de la cistella i enfundat a la samarreta vermella va impedir que Letònia, una selecció més que capaç i ben dotada per al llançament de llarga distància, tallàs la ratxa de victòries de l'equip dirigit Pepu Hernández: Pau Gasol.L'ala-pivot dels Memphis Grizzlies ha desenvolupat una habilitat natural per mesurar els temps, per dosificar forces i per interpretar els moments en què ha de desplegar la seva talla com a jugador de bàsquet, perquè Gasol juga un bàsquet d'autèntic luxe.

Letònia disposa d'un home de semblants característiques, Andris Biedrins, i ambdós van treure a col·lació la classe del seu joc en alguns cara a cara que només estan a l'abast dels millors. El letó es va mostrar letal a prop de la cistella, igual que Pau, que amb setze punts en la primera part va fer possible que la selecció espanyola dominàs el marcador en assolir el descans (41-36).Espanya no va prendre el control del marcador fins que Rudy Fernández va enganxar un parell de triples ja ben entrat el primer quart (17-16). Els bàltics van sortir endollats des dels 6'25 (4/7 en els deu primers minuts) i van revestir el partit de dificultats.

Veure jugar Espanya amb el marcador ajustat durant molts minuts resulta una mica sorprenent avui dia. Tampoc no estranyen les endimoniades sèries anotadores que connecta en instants crucials i, malgrat tot, a Letònia li va arribar el ruixat.Rudy va agafar el seu fusell i va assegurar el marcador en una desena, punt a dalt punt a baix, de diferència (62-48 m.27). Letònia va tornar a demostrar solidesa. És que Letònia és un equip «boníssim». Havia dit José Manuel Calderón la vigília del partit i ho van poder comprovar tots els que van veure el xoc.

L'obertura del ventall atacant del conjunt de Pepu requereix manejar i usar alguna cosa més. Letònia no ho va trobar. Espanya tampoc no li va deixar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.