nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Lliga LEB El Drac Inca està obligat a repetir triomf

Els inquers han de viatjar a terres gallegues amb un 2-0 a la butxaca per sentenciar a Ourense

L'Ourense acabà ferit el primer matx de l'eliminatòria per la permanència una temporada més a la Lliga LEB. Els homes de Xavi Sastre esmicolaren els sistemes preparats per Àngel Navarro. Avui, a partir de les 12.00 hores al Palau d'Esports d'Inca, s'enfrontan els dos equips un altre pic, amb arbitratge dels catalans Carles Mauri i Pere Munar. El Drac Inca ha de treure profit de la situació del conjunt gallec i amb una segona victòria consecutiva deixar el COB entre l'espasa i la paret.

El conjunt mallorquí demostrà que pot jugar sense el seu «número 5», l'internacional canadenc Jesse Young, baixa de darrera hora en el partit disputat divendres.

Els encerts des de fora de la linía de 6'25 metres, amb 17 llançaments convertits de 25, és un percentatge molt alt (68%), en el qual destacà sobretot Sergio Rodríguez (10/14).

Resultarà difícil per a la banqueta de Xavier Sastre repetir aquest alt índex d'encerts.

Els dos clubs tenen uns cincs inicials que poden variar molt poc, ja que hi ha una gran diferència entre els titulars i els suplents.

Probablement el Drac començarà amb la mateixa alineació del primer enfrontament: Matías Ibarra, de base; Tuky Bulfoni, d'escorta; i Sergio Rodríguez o Stevie Johnson, d'alers; mentre que Berto Alzamora i Nkechin Ezugwu soritran de pivots, per entrar Jesse Young en cas d'urgència. Amb el nou reforç, l'hispanoargentí Pibe Giménez, el tècnic del club del Raiguer té una gran opció per donar minuts de descans als titulars.

I també Àngel Navarro no pot presentar un quintet gaire diferent. Hi sortiran, probablement, Juanjo Bernabé, de base; Sony Vázquez i Albert Begenguer, d'alers; amb els dos pivots nord-americans Ricky Wright i Joshua Shoemaker. L'ala croat Stjepan Stazic va ser el jugador més efectiu del COB, malgrat no començar el matx en l'equip inicial.

Els altres jugadors del club gallec, el base Manu Conde-Corbal, els alers Juan Blanco i Rubén Fernández Vila, amb els pivots Juan Sanguino i Miguel À. Montañana, un vell conegut dels aficionats locals, mostraren molt poc en un partit en què el conjunt peninsular naufragà des del primer fins al darrer minut.

En la Lliga regular el Drac Inca demostrà que el Palau d'Esports és un fortí. Xavi Sastre declarà, després del primer triomf de la lligueta de permanència, que només s'ha fet un pas endavant, que res encara no està sentenciat.

Però molt ha de canviar el COB per igualar l'eliminatòria i per poder disputar els dos partits següents amb el factor camp a favor.

En les temporades anteriors s'evidencià que no és facil guanyar dos partits consecutius. Cal recordar la campanya anterior, en què els inquers també es veieren obligats a lluitar per a la permanència i encaixaren un resultat advers en el segon enfrontament amb el Rosalía de Castro.

L'assistència de pública no arribà a mitja entrada, tot i que el club oferí el «cinc per un», que es repetirà avui.

El canvi d'horari realitzat és per evitar la coincidència amb el partit de fútbol al Santigo Bernabéu. I és d'esperar que les grades presentin una millor entrada i que el públic estigui des del primer minut amb el seu club.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.