algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Barça-Madrid: comença l'espectacle de la final de la Lliga ACB

Els d'Aíto són els favorits per guanyar el títol davant un Madrid sense Herreros

L'hora de la veritat ha arribat a la Lliga ACB. Avui comença la gran final de la màxima competició del bàsquet espanyol amb uns protagonistes de luxe, Barcelona i Reial Madrid, dos «grans» que no es trobaven en una gran final lliguera des del 1997, quan el conjunt d'Aíto (amb un tal Djordjevic a les seves files) destrossà la història amb una èpica victòria a Madrid en el cinquè i definitiu partit de la sèrie.

El Madrid afronta aquesta decisiva fase de la competició en precàries condicions. La seva estrella i factor decisiu en l'anotació, Alberto Herreros, està lesionat, i el seu altre astre, Aleksandar Djordjevic, arrossega molèsties al seu màgic canell, per la qual cosa no estarà al cent per cent en el seu retorn a un Palau que va ser seu durant tres temporades. Scariolo pot recuperar el pivot Mikhailov, però allò ben cert és que el rus porta setmanes allunyat de la competició per culpa d'una lesió i el moment per tornar a agafar la forma no és el millor precisament.

Per si això no fos suficient, el Barcelona disposa del factor pista a favor, per la qual cosa disputarà els dos primers partits de la sèrie al Palau Blaugrana, i en cas de ser necessari un cinquè partit per desempatar la final, també es jugaria a Barcelona.

Amb tots aquests arguments, més la gran solidesa i amplitud de la plantilla blaugrana, el favoritisme per guanyar la Lliga ACB recau absolutament sobre les espatles catalanes, un fet que des de Madrid s'han encarregat de remarcar. El president de la secció de bàsquet madridista, Lorenzo Sanz Duran, ha reconegut que el seu equip ja ha complit arribant fins a la final, i que l'únic favorit és el Barça.

Però el conjunt d'Aíto tampoc no les té totes. Al ja habitual dubte de quin Barcelona botarà a la pista, i si patirà alts i baixos durant el partit, s'afegeix el fet que un dels seus principals baluards, el joc interior, no està en plenes condicions físiques, sobretot dos homes clau com Dueñas i Alston. A més, el base Nacho Rodríguez pateix d'una tendinitis al genoll dret i serà dubte fins a darrera hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.