algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Prop de 2.000 llars de les Balears, en risc de quedar-se sense rebre senyal de televisió a partir del 14 de febrer

A partir del 14 de febrer hi haurà canvis a la recepció de televisió. El sistema actual, anomenat Standard Definition (SD), deixarà d'emetre i els canals passaran a emetre en HD (alta definició)

Aquest canvi comporta el risc que 1.849 llars de les Illes Balears es quedin sense rebre senyal de televisió, ja que es troben a la zona 3, que és allà on no arriben ni els operadors privats (zona 1) ni les extensions de cobertura del Govern (zona 2).

Aquesta situació afecta especialment els nuclis i urbanitzacions més disseminats i aïllats, i es posa més en relleu a Mallorca (723 famílies afectades) i Eivissa (681 casos). A Menorca hi ha 313 habitatges afectats, i 132 a Formentera.

Els municipis més afectats són els següents: Sant Josep de sa Talaia (439 habitatges), Sant Antoni de Portmany (172), Formentera (132), Es Mercadal (124), Pollença (197), Valldemossa (57), Ferreries (56), Escorca (54), Ciutadella (51), Calvià (45), Sant Lluís (40), Manacor (32), Campanet (28), Sóller (26) i Alcúdia (23).

La Direcció General de Simplificació Administrativa, Modernització i Administració Digital, depenent de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern, llançarà una línia de subvencions d'un total de 100.000 € per ajudar a cobrir les despeses de la instal·lació dels receptors de satèl·lit que puguin descodificar en HD (alta definició).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cap problema, fa 3 mesos
Se pot mirar per internet. I també venen adaptadors HD pels televisors antics.
Valoració:0menosmas
Per Nene, fa 3 mesos
per internet hi ha alternatives interessants i variades
Valoració:-1menosmas
Per xisca, fa 3 mesos
I si hem de pagar, quedarem fora TV i la biblioteca municipal del barri ens deixarà algun llibre per llegir. O jugarem a jocs de taula, o farem trencaclosques, o ganxet... Fora TV, no s'acaba el món.
Valoració:8menosmas
Per inca, fa 3 mesos
i què se'n sap dels canals del 3cat a Mallorca, també passaran a HD? o el govern de Prohens aprofitarà l'avinentesa per censurar-los com va fer Bauzà amb una situació similar?
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente