algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

[VÍDEO] Denuncien que IB3 margina la llengua pròpia: «No entenem per què IB3 no ofereix continguts com aquest en català»

La Plataforma per la Llengua a les Illes Balears ha denunciat aquest divendres mitjançant Twitter la marginació de la llengua pròpia per part de la televisió pública de les Illes Balears, IB3. «És molt important per a les Illes disposar de mitjans de comunicació propis, pel que fa a contingut i a producció, però també per a la normalització de la llengua», han remarcat en la publicació d'un vídeo on s'informa sobre la guerra a Ucraïna en castellà. Concretament, el vídeo es tracta d'una connexió amb una periodista de la televisió pública basca que informa del conflicte des de Kíev.

La Plataforma no entén «per què IB3, una eina bàsica per a la normalització, no ofereix continguts com aquest en català» i reclama la reciprocitat entre les televisions públiques de parla catalana, TV3, IB3 i À Punt, per a «compartir contiguts i capital humà que pugui informar en la llengua pròpia».

L'ONG del català remarca que aquesta pràctica no s’adiu amb els principis d'IB3, que proclamen «la promoció i difusió de la llengua pròpia, la potenciació del seu ús normal i el català com a vehicular de la TV». A més, segons la Llei de Normalització, el català ha de ser la llengua usual de la televisió autonòmica.

Finalment, han destacat que demanaran una reunió amb la direcció d'IB3 «per a informar-nos i oferir solucions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 2 anys
Millor que l'haguessin donada en euskera?
Valoració:1menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys
S'hi estimen més posar la corresponsals bascos que catalans?

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/lluis-caelles-les-tropes-russes-es-troben-a-uns-6km-del-centre-de-kiev-la-ciutat-esta-absolutament-deserta/video/6146049/
Valoració:2menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys
Claro que si guapi:TV1= A televisió pública=diners de tots=totes les televisions,TOTES que per un costat o altre reben diner públic.Diners de tots= castellà parlants = català parlants.
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
@un vei
Por qué?.
Yo te lo explico, porque se ve que no te da.
Tranqui, ya verás.
IB3=televisión pública.
Televisión pública=dinero de todos.
Dinero de todos=castellanoparlantes y catalanoparlantes.
Mejor?.
Valoració:-11menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys
IB3 TV té la competencia de totes les televisions castellanes doncs encara amb més raó ha d'aprofitar-ho i emplear el català el máxim possible per lleialtat al seu poble i per amor propi.
Valoració:11menosmas
Per Tele-Gonella, fa mes de 2 anys
A la IB3 li agraden més els castellanoparlants, que no els que parlen en Català.
Valoració:17menosmas
Per IB3?, fa mes de 2 anys
Tenim sort que la Plataforma per la Llengua hagi desembarcat a les Illes. IB3 desprestigia la llengua catalana.
Valoració:10menosmas
Per Jordi, fa mes de 2 anys
El Pacte "de Progrés" (de progrés cap al monolingïsme castellà) no s'atura d'introduir dolcet-dolcet, 'mañosamente', el foraster a la IB3.
Valoració:12menosmas
Per un vei, fa mes de 2 anys
IB3 TV emplea molt el catellà. El programa 5 dies, per exemple, té molts de col·laboradors que parlen en castellà i sempre m'he demanat el per que.
Valoració:26menosmas
Per a. C., fa mes de 2 anys
deu ser que la direcció encar és de l´antic règim.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente