nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Manresa (IB3), Costa (À Punt) i Sanchis (TV3) es pronuncien a favor de la reciprocitat televisiva

El director general d'À Punt, Alfred Costa, veu el tassó «mig ple» per arribar a la reciprocitat amb TV3 i IB3: «Jo veig el tassó mig ple. Hi ha molt avançat i és un debat que està també en mans de la capacitat tècnica. La nostra voluntat és anar ocupant la majoria de les finestres per a fer-nos visibles».

Costa s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa de presentació del llargmetratge participat per les tres televisions autonòmiques 'Frederica Montseny, la dóna que parla', que s'estrenarà simultàniament en les tres cadenes el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Costa, preguntat per si considera imprescindible la reciprocitat, ha afirmat que en aquestes coses «sempre» veu el tassó «mig ple»: «Aquestes col·laboracions que feim --en relació a la pel·lícula-- tenen un mercat industrial molt important; nosaltres tenim un compromís a l'hora d'invertir en producció valenciana i aquests projectes a tres bandes amplien el tassó que veig mig ple».

Costa ha assenyalat que ara mateix totes les televisions estan «ocupades i preocupades» per començar a guanyar terreny: «Som conscients en la Comunitat que des de les plataformes que ofereixen serveis de televisió de pagament hi hagi una reciprocitat perquè els valencians puguem veure totes les autonòmiques que volem, cosa que ens consta que es poden veure ara mateix».

D'altra banda, ha comentat que estan treballant perquè hi hagi una reciprocitat també digital: «Els meus companys són conscients que a la Forta s'està treballant per a oferir els nostres productes, i aquí estan també els gallecs o els bascos, els que compartim llengua pròpia i idiosincràsia pròpia», ha dit.

Per part seva, Vicent Sanchis, director de TV3, ha manifestat sobre la reciprocitat que hi ha indicacions polítiques i també dificultats tècniques, i això són temes que se'ls escapen als directors dels mitjans.

Així mateix, Andreu Manresa, director general d'IB3, ha assenyalat que des de 2015 la reciprocitat existeix entre Catalunya i Balears i existeix una reciprocitat virtual a internet, que és una «enorme» plataforma on hi ha continguts en català, audiovisuals, culturals, informatius i d'entreteniment i «esperem que els d'À Punt se sumin quan puguin i vulguin», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.