algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Premi Born per partida doble

L'escriptora catalana Lluïsa Cunillé, que ja guanyà el 1999, és el quart autor a obtenir dos pics el prestigiós guardó amb l'obra El temps

43732
Lluïsa Cunillé es mostrà molt emocionada. | Tolo Mercadal

La badalonina Lluïsa Cunillé aconseguí el premi Born per segona vegada en la seva carrera. La primera fou l'any 1999, amb L'aniversari. La segona fou dissabte passat en el teatre Municipal de Maó, amb El temps, "un drama de personatges escrit amb un molt bon pols narratiu, que sap mantenir una tensió contínua a partir de pocs elements i amb un ús mesurat dels silencis i de les paraules", segons explicà el jurat. Aquest estava format per Joan Arrom, gestor cultural i investigador teatral; Esteve Miralles, escriptor, traductor i professor; Magda Puyo, directora, dramaturga i professora de l'Institut del Teatre; Mercè Arànega, actriu i premi Nacional de Teatre 2010; i Carles Alberola, actor, autor i director. Cunillé es converteix d'aquesta manera en el quart autor a repetir guardó en les 35 edicions d'aquest certamen, que organitza el Cercle Artístic de Ciutadella. Abans ho varen fer Jesús Campos (1973 i 1988), Jorge Díaz (1990 i 1992) i Antonio Àlamo (1996 i 2005).

Autora consagrada

Lluïsa Cunillé (Badalona, 1961) té un currículum envejable com a autora teatral. L'escriptora catalana ha estrenat 41 textos teatrals, n'ha publicat 29 i ha rebut una quinzena de guardons, entre els quals destaquen, a més del premi Born, el premi Nacional de Literatura Dramàtica 2009, concedit ara fa un mes pel Ministeri de Cultura per Aquel aire infinito, com a millor text editat l'any 2009. Malgrat que Cunillé fa anys que no parla de la seva obra, l'escriptora catalana afirmà que aquest premi Born li havia fet tanta il·lusió "com la primera vegada". "No he canviat la meva decisió de no parlar del que escric i de no contestar les preguntes dels mitjans de comunicació", sentencià abans de donar les gràcies.

El premi Born està dotat amb 18.500 euros, a més d'incloure l'edició de l'obra guanyadora en els quatre idiomes oficials de l'Estat espanyol. Aquest guardó va ser entregat després de la representació d'American Buffalo, de David Mamet, sota la direcció de Julio Manrique. Cunillé recollí el seu premi de mans de la presidenta del Cercle Artístic de Ciutadella, Maria Josep Rebassa, que s'estrenà en el càrrec.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Àngela, fa mes de 13 anys

És ignominiós que una premiada es torni a presentar al mateix premi. Però encara és pitjor que es negui a ser entrevistada quan no té escrúpols de presentar-se a un premi tan burgès com el Born. Farsant!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente