muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La volta al món passa per Palma

La vuelta al mundo en ochenta días, que es veurà de demà a diumenge a l'Auditòrium, és la versió musical de la sèrie de dibuixos animats estrenada a la televisió ara fa vint-i-cinc anys

Londres, 1829. Un excèntric aristòcrata anglès aposta 20.000 lliures, la meitat de la seva fortuna, que pot fer la volta al món en 80 dies. El protagonista de l’aventura, no cal dir-ho, és l’intrèpid Willy Fog, un personatge sorgit de la visionària ploma de Jules Verne. Aquí, un Fog convertit en lleó va esdevenir especialment popular gràcies a la sèrie de dibuixos animats emesa als anys vuitanta a TVE. Ara, en motiu del vint-i-cinquè aniversari d’aquesta producció, s’ha recuperat la seva essència i s’ha conduït als escenaris convertida en espectacle musical per a tota la família. Després de fer temporada durant sis mesos a Madrid, La vuelta al mundo de Willy Fog inicia la gira a l’Auditòrium de Palma. Es tracta d’un muntatge que ha disposat de la producció artística de Ricard Reguant i que presenta tota l’espectacularitat de la novel·la de Verne.

"Sobre l’escenari es veuran elefants, trens, vaixells i globus aerostàtics", segons explica Claudio Biern Boyd, director de la factoria BRB. Londres, Hong Kong i Nova York apareixeran en un escenari on quinze actors combinen el maquillatge corporal i les màscares per donar vida a llops, óssos, panteres i cabres. La inspiració per fer les caracteritzacions, reconeixen, sorgí del clàssic Cats. El muntatge rescata les cançons que fa un quart de segle van popularitzar les veus de Mocedades i presenta una mescla de "tensió, espectacle, amor i intriga amb molt de ritme".

Segons Biern Boyd, que també és responsable d’altres èxits animats com David el gnomo i D’Artacan y los tres mosqueperros, l’espectacle hereta els valors que defensa la sèrie televisiva, i "emfatitza la importància de l’amistat, la lleialtat i la tenacitat". Com ell mateix reconeix, són "valors que avui dia no es porten" a la TV, però pels quals la seva companyia continua apostant en les noves sèries que dissenya. Per això, no afirma que el musical agradi tant als nostàlgics com als nins. La vuelta al mundo de Willy Fog farà una funció divendres i tres representacions tant dissabte com diumenge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.