nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El dia més complet

Milers de persones omplen els carrers de Palma i per gaudir de les múltiples activitats programades pel Dia de les Illes Balears

El mercat artesanal, els jocs tradicionals, les cases regionals, les portes obertes al Consolat de la Mar, la passejada dels gegants, el jazz del capvespre i la revetla nocturna (amb Es Reboster, Anegats i Oprimits) ompliren ahir de persones els carrers de Ciutat. Eren els actes del Dia de les Illes Balears que, des de divendres, ocupen els voltants del moll vell i del Consolat de la Mar per celebrar l’1 de març, dia en què s’aprovà l’Estatut de les Illes ara fa 26 anys.

La gent, procedent de molts indrets diferents, gaudia de les activitats que el Dia de les Illes Balears li oferia. Els turistes, una vegada més, es trobaven amb la sorpresa d’aquell mercat en el qual no havien pensat, però que els satisfeia plenament.

El grup d’animació Los Guasones eren els encarregats d’arrencar somriures a petits i a grans. "Casam sa nina!", cridava un orgullós pare devora una novia que cercava el seu al·lot. "L’heu vist?", preguntava tot ensenyant una fotografia del tennista Rafel Nadal, sobre el qual sorgien tota mena d’ironies. En un altre xou, Los Guasones simulaven un grup d’intrèpids periodistes que, amb el micro a la mà, preguntaven als visitants què pensaven d’aquella diada tan assenyalada però tan desconeguda encara per molts de ciutadants.

Cap a la una del migdia, acudiren al mercat algunes autoritats balears. El president Francesc Antich, la batlesa de Palma, Aina Calvo, i els consellers Vicenç Thomas i Joana Barceló es barrejaren entre la gent per tal de gaudir d’una jornada que, per sort, enguany no ha tingut tantes bufes com en ocasions anteriors.

Les activitats continuaran durant tot el dia d’avui. Al vespre, els grups musicals La Vereda, Barrumada i Grollers de Sa Factoria posaran el colofó final al Dia de les Illes a ses Voltes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.