nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Set mesos de ballet

Sara Baras dóna el sus a la XIII Temporada de ballet de Mallorca, que es clourà el febrer del 2009 amb Víctor Ullate

Amb un cartell de luxe en què destaquen noms com el de Sara Baras, Víctor Ullate o Igor Yedra, arriba a l’Auditòrium de Palma la XIII Temporada de ballet de Mallorca.

La implicació de les institucions de l’Illa –Ajuntament de Palma, Consell i Govern– fou el vessant més destacat al llarg de la presentació, ahir, d’aquesta tretzena temporada de dansa.

Com a novetat, cal destacar que enguany és el primer pic que el Consell dóna suport a la temporada i "això ha fet que les sis actuacions que oferia el festival anualment passin a ser set", assenyalà el director de l’esdeveniment, Agustín Pinillos.

El programa
El sus el donarà una interpretació molt personal de Carmen de Bizet sota els moviments de la ballarina Sara Baras, els propers dies 6, 7 i 8 de juny. Baras i el seu ballet interpretaran amb passió i a ritme de flamenc una Carmen que s’allunya, sense separar-se del tot, del seu creador.

El mes d’agost serà el torn del ballet Asami Maki de Tòquio. Sota la direcció de Roland Petit i amb la participació especial de Luca Lacarra, la companyia de ballet clàssic més destacada del Japó es mourà a ritme de gravacions en directe de diferents concerts de Duke Ellington.

El setembre la Temporada oferirà la Gala d’estrelles de l’Òpera Nacional de Burdeus, en què participarà el reconegut ballarí Igor Yebra. La gala gaudirà dels moviments de set solistes sota la direcció de Charles Jude.

El festival, el mes d’octubre i per primer pic des de la seva creació, presentarà una companyia de ballet rus, concretament l’Eifman Ballet de Sant Petersburg, "una de les més destacades del país", esmentà Pinilla. La formació interpretarà una versió d’Anna Karenina.

El 22 de novembre serà el torn d’Antonio Marquez i la seva Companyia, amb una obra en homenatge a Antonio Ruiz Soler, més conegut com Antonio "El Bailarín"

La nota moderna de la temporada vindrà el gener del 2009 de la mà dels alemanys del ballet Opera de Essen i les seves figures a ritme de la música de Queen.

Víctor Ullate serà l’encarregat, el dia 21 de febrer del 2009, de posar el punt i final a la XIII Temporada de ballet de Mallorca, amb un programa commemoratiu del XX aniversari de la Companyia que inclou un recull d’algunes de les seves obres mestres.

Amb un pressupost de 700.000 euros, 282.000 dels quals els han finançat les diferents institucions col·laboradores, aquesta XII Temporada es presenta "com una de les millors i més variades de les fetes fins ara", apuntà Agustin Pinillos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.