nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Els alumnes Júlia Luis, Abril Barceló, Sílvia Rigo i Miquel Riera guanyen els Premis Mallorca Jove 2024

El Consell de Mallorca ha entregat, aquest dimecres, els Premis Mallorca Jove 2024 a la sala de plens de la institució insular. Es tracta de la primera edició d'aquests reconeixements que s'han posat en marxa per fomentar la creativitat en català i les rondalles entre els escolars de l'illa. La convocatòria ha estat tot un èxit: hi han participat més de 60 persones d'11 centres educatius.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha entregat els premis als alumnes premiats i ha destacat que els alumnes tenen «entre les seves mans la responsabilitat i la missió de continuar les tradicions i la nostra llengua per a les futures generacions». Galmés ha assegurat que farà feina perquè els més joves de Mallorca coneguin «les nostres arrels, la llengua pròpia i el lèxic típic de les rondalles».

Amb aquesta convocatòria es pretén donar a conèixer les rondalles entre els escolars, per la qual cosa les obres presentades han hagut d'incloure, obligatòriament, algunes de les següents paraules: aperduar, braverol, vinclar, brufar, tumbaga, gínjol, esclafit, regiró, esplugar, tudar, vega o jaç.

Els alumnes guanyadors han estat els següents: en la categoria de poesia d'Educació Secundària (Balanguera), Júlia Luis Torrent ha guanyat el primer premi i Carmen Juan de Sentmenat ha estat la segona finalista. Pel que fa a la categoria de poesia de Batxillerat (Pi de Formentor), Miquel Riera Mayor ha estat el guanyador i Marina Ramon la segona finalista. En la categoria de narativa d'Educació Secundària (Bearn), Abril Barceló ha guanyat el primer premi i Ariadna de Villalonga ha estat la segona finalista. Finalment, en la categoria de narrativa de Batxillerat (Joana E.), Sílvia Rigo ha estat la guanyadora i Ariadna Sastre la segona finalista.

Guardons

El Consell de Mallorca ha reconegut cada una de les quatre categories amb dos guardons: els finalistes han rebut 250 euros i els guanyadors, 350 euros. A més, també hi ha hagut premis afegits per als centres escolars que han presentat més candidatures en forma d'entrades al Teatre Principal de Palma i d'activitats del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM).

Finalment, el Consell de Mallorca també ha entregat diferents premis als professors que s'han encarregat de tutoritzar les candidatures guanyadores: un lot de llibres, dues entrades per anar al teatre i un cap de setmana a un refugi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.