cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Nou joves mallorquines revisiten el cançoner popular de Mallorca amb una proposta fresca i innovadora

224213
Pitxorines és el projecte musical format per nou joves mallorquines, professionals de la música, que donen una nova vida al cançoner popular mallorquí des d’una proposta fresca i innovadora, amb arranjaments propis que tenen tocs de la música de la qual han begut: tradicional, jazz i clàssica.
Així, combinen les seves nous veus amb instruments com les xeremies, el flabiol i tamborino, violí, violoncel, flauta travessera, flugel, contrabaix, piano i diferents elements de percussió. El projecte va començar el gener del 2023 i després de la bona rebuda que ha tengut, han decidit que a principis del 2024 gravaran el seu primer disc que consistirà en un recull de nou cançons que han arranjat i fet sonar aquest 2023.
Micromecenatge
Per a dur a terme aquest projecte han posat en marxa un mecenatge al portal Verkami (enllaç), on en menys d'una setmana han recaptat ja el 70% dels 7.000€ que invertiran en el seu primer disc i que editaran amb Produccions Blau. Entre les recompenses es pot adquirir el disc, marxandatge com camisetes, tasses, adhesius, un pack de llibres del Calendari Folklòric de Mallorca, o una actuació exclusiva.
Pitxorines
La paraula Pitxorina vol dir «al·lota jove, alegre i falaguera», una paraula mallorquina en desús emprada sobretot al llevant mallorquí. Així és com es defineixen les nou músics que formen part del projecte musical. Aquest neix arran de les ganes de compartir la música del cançoner popular de Mallorca i donar-li dues voltes amb arranjaments propis. El projecte va començar de forma espontània el gener del 2023 amb un primer concert a S’Escat (Manacor), i ha anat creixent durant aquests darrers mesos arribant a fer concerts a Catalunya, al Festival Càntut i a la Casa de Menorca, i a diversos pobles de Mallorca, entre ells Sineu, Montuïri, Capdepera o sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antonia, fa 8 mesos
Dia 25 de novembre varen actuar a Santa Maria del Camí i varen ésser brutals
Endavant seguiu aixi nines que sou molt grans
M'encantau
Valoració:2menosmas
Per Maria Coloma, fa 8 mesos
Molt bé, força i endavant!
Valoració:9menosmas
Per Toni F, fa 8 mesos
Endavant i força, nines! Quina bona noticia…
Valoració:8menosmas
Per Pere Lluís, fa 8 mesos
Quina bona notícia! M'alegra llegir notícies com aquesta! Segur que fareu un disc fantàstic! Enhorabona i ànims!!
Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente