cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Ploma.cat recupera un article de Joan Vicenç Lillo inspirat en el llibre 'L'orquestra Roja' de Gilles Perrault

La passada nit del 3 d'agosta va morir, a l'edat de 92 anys, l’escriptor, intel·lectual i periodista Gilles Perrault, conegut per la seva lluita contra el feixisme a tot Europa.

Per recordar la seva figura i la seva obra més emblemàtica, la revista d'Idees, Cultura i Art, Ploma.cat, recupera un article de Joan Vicenç Lillo inspirat en el llibre 'L'orquestra Roja'.

Gilles Perrault

L'autor va néixer com Jacques Peyroles. De petit va ser víctima del nazisme i va condemnar la violència i la tortura de molts estats. Entre 1956 i 2020, va escriure desenes de llibres d'espionatge, aventures i investigació.

Una de les seves primeres novel·les que va aconseguir un èxit va ser Els Parachutistes (1961), que està inspirada en el seu servei militar a Algèria. En 1978 va publicar El jersei vermell, que qüestionava la condemna d'un home, Christian Ranucci, que havia estat decapitat dos anys abans pel segrest i assassinat d'una nina de vuit anys en 1974. El llibre, del qual es van vendre prop d'un milió d'exemplars, va suscitar un viu debat sobre la pena de mort, que França va acabar abolint en 1981.

El 1982 va escriure 'L'Orquestra Vermella' on narra la història d'una organització única en l'espionatge mundial: la xarxa d'espies soviètics que va causar estralls en les files nazis durant la segona guerra mundial.

En 1990 va publicar 'El nostre amic el Rei', una altra obra aclamada per la crítica, que posava llum sobre els 30 anys de regnat d'Hassan II del Marroc, en el qual descriu el règim de terror, les tortures i les desaparicions en aquest país. Gilles Perrault també va escriure les seves memòries en tres volums entre 1995 i 2004.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.