cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Els premis literaris Pare Colom d'Inca, guardonen Antoni Carrasco Hortalà, Esther Lázaro Sanz i Josep Maria Sala-Valldaura

Els premis literaris Pare Colom, promoguts per l'Ajuntament d'Inca, han guardonat Antoni Carrasco Hortalà en la categoria de narrativa amb l'obra 'La bandera de Brigadoon', Esther Lázaro Sanz en teatre amb 'Les traces del silenci'', i Josep Maria Sala-Valldaura en poesia amb 'Ignorants, perplexos i quasi muts'.

Segons ha informat el Consistori, els premis literaris s'han lliurat aquest divendres en un acte celebrat en el claustre de Sant Domingo a Inca, en el qual s'ha comptat amb l'actuació musical d'Aina Tramullas i la lectura dramatitzada d'Ann Perelló.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha mostrat el seu «orgull» de veure que «aquest certamen, ja consolidat, compta any rere any amb una enorme participació».

Així, ha assegurat que des de l'Ajuntament estan «totalment compromesos amb aquests premis que fa anys que s'han convertit en una cita ineludible dins del calendari de certàmens literaris en llengua catalana i permeten reivindicar i honorar la figura de l'estimat Pare Colom».

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Alice Weber, ha destacat que «any rere any els premis Pare Colom han anat incrementant la seva fama i s'han posicionat com un referent en la literatura catalana».

Així mateix, ha assenyalat que el nombre d'obres que es reben és «molt considerable» i que cada any «el jurat té més difícil la selecció dels premiats a causa de l'alta qualitat de les propostes».

D'aquesta manera, durant el seu discurs, Weber ha volgut enviar «un missatge d'agraïment» a totes les persones que han participat en els premis, als membres del jurat i, «especialment a l'editorial Lleonard Muntaner, que sempre ha anat de bracet amb l'Ajuntament i ha contribuït amb el seu suport a fer que els premis Pare Colom siguin reconeguts en tots els territoris de parla catalana».

Enguany s'han presentat un total de 202 obres originals, en concret, 73 de narrativa, 91 de poesia i 38 de teatre. Així doncs, les edicions de les obres guanyadores es presentaran durant la tardor coincidint amb les Fires d'Inca.

Les bases de la convocatòria estableixen un premi de 3.000 euros en la categoria de narrativa i un premi de 1.200 euros en les de poesia i teatre. A més, les tres obres premiades s'editen per Lleonard Muntaner Editors i després es presenten a Mallorca i Barcelona.

Segons ha explicat el Consistori, els premis tenen l'objectiu de «contribuir a donar un impuls en la literatura catalana, alhora que s'enalteix la figura de l'il·lustre poeta i lingüista Pare Miquel Colom».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.