algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mallorquins, bascs i valencians es troben a Barcelona per a reclamar places obertes al poble i al ball

La Bartzelonako Euskal Etxea, centre cultural basc de referència a la capital catalana, ha organitzat aquest dissabte una mostra de balls tradicionals de diversos llocs de l'Estat. La intenció de la trobada era generar confluències i punts de simpatia entre aficionats de la cultura popular d'arreu dels territoris.

Han participat a la trobada l'escola de ball de la pròpia Euskal Etxea, l'Espai València i l'Espai Mallorca. Durant el matí de dissabte, abans del dinar de germanor, cada agrupació mostrà als assistents formes de ballar pròpies de la seva terra, com els fandangos, boleros i jotes per la part mallorquina.

Des de l'Espai Mallorca valoren molt positivament aquesta trobada de centres culturals que desenvolupen la seva activitat a Barcelona. A part de compartir l'afició per la cultura popular, expliquen, esdeveniments com aquest ajuden a superar els «folclorismes regionals d'arrel franquista», enfortir vincles entre les agrupacions i assegurar-ne la pervivència.

Els professors de ball de bot de l'Espai Mallorca, expliquen al Diari de Balears, varen aprofitar la jornada per a reivindicar les places obertes, ball obert i popular, davant els avenços gentrificadors del turisme massiu. A més, amb un repertori musical ad hoc, varen explicar l'origen de les mostres i els balls muntats, i van convidar a provar-ho com si fos una ballada tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya sencera, fa 11 mesos
O sigui: Les cultures basca i catalana es troben a Barcelona.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente