algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
22°

La Simfònica finalitza el cicle Auditòrium de Palma amb 'El cant de la terra' de Mahler

L’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) finalitza el cicle Auditòrium de Palma, el 18 de maig, a les 20 hores amb la interpretació d’El cant de la terra de Gustav Mahler, els solistes Dietrich Henschel (baríton) i Steven Davislim (tenor) i la direcció de Pablo Mielgo. A més, per a aquest concert, la Simfònica comptarà amb l’Acadèmia Simfònica. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la web de la Simfònica o a les taquilles i la web de l’Auditòrium de Palma.

El cant de la terra de Gustav Mahler, estructurada en sis moviments, és una de les grans obres del compositor i neix de la lectura d'un volum de poemes xinesos adaptats a l'alemany, Die chinesische Flöte (‘La flauta xinesa’). Les poesies originals (exceptuant el segon i el quart moviments) pertanyen a Li Tai Po, poeta de la cort imperial xinesa a l’època de la dinastia Tang. La resta són de Ts’ien Ts’i, Mong-Kao-Jèn i Wang-Wei.

L’obra es va estrenar el 20 de novembre de 1911 amb un gran èxit. En ella s’hi plasma la preocupació de Mahler en desxifrar els secrets de la vida i la mort.

El projecte Acadèmia Simfònica està destinat als joves músics i que futurs professionals tenguin l'experiència de compartir amb els músics de l'OSIB programes d'alta qualitat. Per a aquest programa, l’OSIB comptarà amb 15 joves estudiants (5 violins, 2 violes, 2 violoncels, 1 contrabaix, 1 flauta, 1 clarinet, 2 de percussió i 1 arpa).

El baríton Dietrich Henschel és conegut perquè és convidat amb regularitat als principals casals d'òpera, com a valuós intèrpret de cançó i oratori, com a inventor i protagonista d'un ampli ventall de projectes multimèdia. El seu repertori abasta des de Monteverdi fins a l'avantguarda. Henschel va iniciar la seva carrera internacional amb una coproducció de l'Opéra de Lyon i el Théâtre du Châtelet, de París, en el paper protagonista de Doctor Fausto, l'òpera de Busoni, pel qual va guanyar un premi Grammy.

Dues vegades guardonat amb el Jubileu de Plata Reina Isabel II i guanyador d'una beca del Australian Council, el jove tenor australià Steve Davislim encapçala una nova generació de cantants. Aclamat arreu del món per la seva bella veu lírica, la seva gran presència escènica i la seva extraordinària vivor, és sol·licitat internacionalment, tant en el camp concertístic com en l’operístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.