algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

[VÍDEO] 'Yo, Mussolini', una obra que analitza l'auge del feixisme, al Teatre del Mar

211737

'Yo, Mussolini' és una obra provocadora i divertida, concebuda i interpretada per Leo Bassi, pensada per a generar optimisme i fer que el públic que surt del teatre tengui ganes de resistir, o millor: risistir! amb intel·ligència a la intolerància. Barrejant l'acudit i la provocació amb una reflexió profunda sobre la manipulació política, proposa la rialla i el pensament positiu com a antídot contra el feixisme.

Estimat o odiat pel seu estil provocador, Bassi mai no ha cercat el consens com a artista. Per a ell, la provocació és un llenguatge i no un propòsit i el seu art, lliure de convencions, ofereix al públic una experiència apassionant, sensacional i escruixidora, on, sorprenentment, la poesia no n'està absent.

«L'auge de la vella ideologia feixista avui dia, a molts països, és un desafiament directe a la meva ànima de bufó irreverent. Vaig sentir una necessitat visceral de cercar les contradiccions en la seva retòrica i divertir-me amb les conseqüències. Així va ser com em va sorgir la idea d'encarnar el personatge més emblemàtic del feixisme: Benito Mussolini», explica Bassi.

A més, afegeix que es tracta d'una obra molt completa i que pot tocar el públic profundament. «Potser el punt més important és mostrar com el feixisme va ser concebut pel poder com a mitjà de manipulació de l'opinió pública utilitzant la por com a arma. Des dels uniformes militars, l'insult com a llenguatge, la glorificació de la ignorància o l'amenaça de la violència física, res no és fruit de l'atzar: hi ha una estratègia darrere creada per a espantar i, així, dominar», apunta.

'Yo, Mussolini' es podrà veure del 31 de març al 2 d'abril al Teatre del Mar, Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M. R., fa dervers d'un any
Pot ser una obra on els nostàlgics del franquisme d'aquest bloc s'hi podrien fondre en tots els sentits. Segur que no hi faltaran, és per demés dir els noms de que tots ja sabem (robanicks).
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente