algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

Iguana Teatre estrena 'Petites tragèdies'

209955

Amb dramatúrgia de Pere Fullana a partir de l’obra d’Aleksandr Pushkin, 'Petites tragèdies' és un cicle de quatre obres d’un acte, l’acció del qual transcorre a l’Europa occidental en diferents èpoques. La trama de tres de les obres ('El convidat de pedra', 'El cavaller avar', 'Mozart i Salieri') es basa en les passions humanes: l’amor i l’engany, la gelosia, l’avarícia i l’enveja, que l’autor converteix en manifestacions dramàtiques.

El tema de la quarta obra, 'Una festa en temps de pesta', és una catàstrofe global, que es concep com a prova o càstig, un tema que no pot ser més actual. De fet, podríem dir que Pushkin és el primer «postmodernista», fa servir lliurement qualsevol context, origina lliurement jocs literaris i enganys, i maneja les cites al seu antull. El resultat d’aquesta llibertat, la respiració lliure d’aquestes obres, és la vida que batega en cadascuna de les seves línies.

Dos-cents anys després, els textos fan l’efecte d’haver estat escrits avui i això es reflecteix en aquesta versió: ritmes moderns, música, interiors, vestuari, adaptació de les accions dramàtiques... tot perquè el públic senti que el que conten les obres pot succeir aquí i ara.

Els intèrprets de 'Petites tragèdies' són Rodo Gener, Carles Molinet i Marina Nicolau i es podrà veure del 10 al 12 de febrer al Teatre del Mar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.