algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La UIB organitza un cicle de converses amb compositors de les Balears amb Antoni Parera com a primer convidat

206855

El Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha organitzat un cicle de converses amb compositors de les Illes Balears amb l’objectiu de fomentar el coneixement de la producció musical de l’arxipèlag i valorar-ne els autors. Aquest cicle oferirà un diàleg entre sis compositors: Antoni Parera, Antoni Mairata, Mercè Pons, Miquel Brunet, Joan Valent i Josep Prohens, amb un expert convidat per cada un.

El primer convidat del cicle serà, el 24 de novembre, el compositor de Manacor Antoni Parera Fons, nomenat compositor d'honor de la Coral Universitat de les Illes Balears, la qual ha estrenat al llarg d'aquests anys diverses composicions seves. Parera Fons, qui estrenarà el divendres, 25 de novembre, al Teatre Principal de Palma, l'òpera 'L'Arxiduc', amb llibret de Carme Riera, dialogarà amb la musicòloga, música, professora i escriptora manacorina Bàrbara Duran.

Les converses es duran a terme a l’Aula Joan Maria Thomàs de Sa Riera entre el 24 de novembre de 2022 al 24 de maig de 2023. Les converses seran moderades per Joan Company, director de la Partituroteca i del Centre de Documentació Musical, i tenen el suport del Consell de Mallorca. La resta de diàlegs programats són:

- Dimecres 18 de gener
El compositor Antoni Mairata conversa amb el músic i director d’orquestra Joan Barceló.

- Dimecres 8 de febrer
La compositora Mercè Pons conversa amb Carles Ponsetí, músic, director d’orquestra i professor.

- Dimecres 15 de març
El compositor Miquel Brunet conversa amb el musicòleg i periodista Pere Estelrich.

- Dimecres 19 d’abril
El compositor Joan Valent conversa amb l’empresari i director creatiu operístic Emiliano Suárez Pascual.

- Dimecres 24 de maig
El compositor Josep Prohens conversa amb el pianista Joan Roig.

Aquesta activitat forma part de l’acció de la Partituroteca i Centre de Documentació Musical de la UIB, un centre de recerca, recepció i difusió de tot tipus de documentació musical, monografies, publicacions periòdiques, enregistraments sonors, partitures, etc., amb especial referència a la producció de les Illes Balears. Té com a finalitat donar suport a estudiants, professionals i qualsevol persona interessada en la música, en la cerca de documentació musical, a més de ser un referent informatiu i documental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.