algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
12°

Lluís Vidaña: «'Nomofòbia' explora com l'ús de la telefonia mòbil altera el nostre comportament i les nostres relacions»

Tal i com ja va informa dBalears, fins el proper 4 de novembre, es pot visitar l'exposició titulada 'Nomofòbia' a Sa Peixateria Espai d'art (carrer Beata Catalina, 1, d'Algaida). L'horari és de dilluns a divendres, de 17.00 a 20.00 hores.

Lluís Vidaña, l'artista visual responsable de la mostra ja va presentar el setembre de 2021 la instal·lació 'Els 7 pecats digitals' al Casal Solleric de Palma i al maig del mateix any va guanyar el Premi Castellitx de pintura a Algaida. Arran d'haver obtingut aquest guardó, va sorgir la possibilitat de fer una exposició individual al poble. La mostra, titulada 'Nomofòbia' es va inaugurar el passat 14 d'octubre i es podrà visitar fins el 4 de novembre. L'exposició s'ha inaugurat en el marc de la fira d'Algaida.

L'anomenada 'nomofòbia' (acrònim de 'no mobile phobia', en anglès, el temor irracional a no tenir accés a un dispositiu mòbil) planteja la necessitat d'explorar de quina manera l'ús de la telefonia mòbil està alterant el nostre comportament, les nostres relacions i, en definitiva, la nostra identitat individual i col·lectiva.

Amb aquest propòsit, es presenta una col·lecció d'obres que funcionen com a mirall de l’actual social de la connectivitat, de la qual s’en fa una duríssima crítica social basada en l'omnipresència de les pantalles i els possibles riscs que la nostra activitat en elles pot comportar. Les obres capturen una varietat de situacions quotidianes, entre les quals hi predomina, per una banda, el gris i la fredor de l'ambient i la impressió 3D i, per l'altra, els retrats luminescents.

Segons ens explica l'autor «la mostra ha tengut molt bona acollida per part del públic, a partir de la contemplació de les obres s'han encetat molts debats». També destaca que s'han organitzat visites escolars a l'exposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.