nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La Segona República a Mallorca i les noves aportacions dels historiadors, en un llibre

199351

La Segona República. Mallorca, 1931-1936 és el nou llibre publicat per l’editorial Illa Edicions (2022). L’obra ha estat coordinada per l’investigador Pau Tomàs Ramis i recull la participació de 15 historiadors que posen llum a diferents aspectes de la República. S’hi analitzen aspectes com l’arribada de la República el 14 d’abril, la tasca educativa i cultural, la pràctica de l’esport, l’aplicació del laïcisme i l’anticlericalisme, el projecte d’assistència social o el paper de col·lectius com els carabiners i les societats obreres (amb especial èmfasi a la dels trencadors de marès o a les agrupacions de dones obreres). També s’hi analitzen diferents ideologies polítiques com l’anarquisme, el socialisme i la dreta, a través de la Falange i la CEDA. A més, s’hi recullen episodis com els Fets d’Octubre de 1934 o la conflictivitat social que va tenir lloc en el període en què va governar el Front Popular.

Aquest projecte forma part d’una nova col·lecció impulsada per l’editorial que pretén aportar coneixements sobre diferents períodes històrics de l’època contemporània. La col·lecció pren el nom de Miquel Quetglas, en memòria de qui fou l'impulsor de la democràcia balear durant el segle XIX.

El llibre s’ha presentat a diferents indrets com Algaida, Pollença, Vilafranca o Felanitx coincidint amb els actes de Sant Jordi i es continua la seva difusió amb noves presentacions a Palma i Llucmajor a principi de juny.

Noves presentacions

Dijous 2 de juny, presentació a Llucmajor a les 19.30 hores al Claustre de Sant Bonaventura. Amb la participació de Pau Tomàs, coordinador, i els autors Margalida Rubí, Cels Calviño i Antoni Vidal.

Divendres 3 de juny, presentació a Palma a 19.30 hores a Can Alcover. Amb la participació de Pau Tomàs Ramis, coordinador de l’obra, i David Ginard, autor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.