algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

L'OCB i el Consell fixen vies de col·laboració per potenciar l'ús social de la llengua catalana

El president de l'Obra Cultural Balear, Joan Miralles la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han coincidit que «és imprescindible posar en marxa iniciatives, des dels poders polítics i des de les entitats cíviques, que garanteixin que a Mallorca es pugui viure en català amb plena normalitat».

En aquest sentit, els representants de l'OCB han demanat a la presidenta del Consell compromís institucional d'ús efectiu i exemplar de la llengua catalana, especialment en els àmbits referits a l'administració digital i a la nova regulació estatal de senyalitzacions de les carreteres. L'OCB reclama l'ús del català als panells informatius electrònics de les carreteres que depenen del Consell de Mallorca, ja que sovint la informació que s'ofereix als usuaris sobre l'estat del trànsit apareix només en castellà.

Els representants de l'OCB també han demanat, a la presidenta del Consell, suport per potenciar Can Alcover com a espai cívic i cultural i consolidar-lo com un dels referents principals de la vida cultural de l'illa.

Així mateix, l'OCB i el Consell han fet una valoració molt positiva del Correllengua d'enguany i de la importància d'implicar els joves en l'ús i manteniment de la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Hasta ahora la imposición totalitaria de la lengua catalana sólo ha provocado rechazo y antipatía. Por eso cada vez somos más los mallorquines que optamos por dejar de utilizarla.
Valoració:-4menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Lo de siempre: dinero de los impuestos. No es raro que haya gente que se escaquee todo lo posible.
Valoració:-4menosmas
Per català al cent per cent, a tot arreu !, fa dervers d'un any
Sembla que tenen clar que hi ha d´haver ajudes per a la promoció de la llengua autòctona catalana, en front dels intents d´imposició del forasterisme castellà.
Qualca ajuda serà poca per a imposar-la com hauria de ser normal.
Valoració:1menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Si pudieran darnos alguna ayudita económica, la OCB estaría muy agradecida.
Digo ... dinero público para fomentar la llengua
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente