algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
14°

L'Obra Cultural Balear i Ona Mediterrània posen en marxa el projecte 'L'escola pren la paraula'

L'Obra Cultural Balear (OCB) i l'associació Ona Mediterrània posen en marxa el projecte 'L'escola pren la paraula', per a fomentar l’ús de la llengua catalana entre els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat.

Alumnes de 1r de Batxillerat i de 2n d’ESO de l’IES Son Rul·lan de Palma han estat els primers a participar en aquest projecte radiofònic que ha començat com a prova pilot però que pretén consolidar-se a partir del curs 2022-2023.

'L'escola pren la paraula' es presenta amb diversos objectius. El primer, incentivar l’ús oral de la llengua catalana entre els joves. Aquest objectiu principal anirà companyat d’altres com acostar els joves al món de la ràdio, donar-los a conèixer la ràdio Ona Mediterrània i com ha evolucionat el consum d’aquest mitjà de comunicació. Els alumnes podran aprendre què són els podcasts radiofònics i valorar la importància del treball cooperatiu a l’hora de realitzar un programa de ràdio.

Així mateix, el projecte pretén obrir un espai lúdico-informatiu que reculli la realitat dels centres educatius de les Illes Balears i oferir als ensenyants la possibilitat de preparar programes de ràdio en català amb els seus alumnes aprofitant els espais i les hores de què disposen els centres educatius, dedicades a matèries optatives, diversificació, classes de llengua i dinamització lingüística, entre d’altres.

Els instituts de Secundària de les Illes Balears rebran unes instruccions ben detallades per a preparar els programes que vulguin emetre per Ona Mediterrània, com les seccions i la durada.

Els programes s’emetran per FM i per internet. També quedarà penjat l’enllaç perquè es pugui escoltar el programa a la carta (podcast), a partir del dissabte següent al dia de l’enregistrament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.