muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

'Els silencis dels telers' arriba al Teatre del Mar

Aquest cap de setmana, del 18 al 20 de març, el Teatre del Mar, reprèn la seva programació regular i ho fa amb una brillant adaptació teatral del llibre 'Els silencis dels telers', d'Assumpta Montellà. Les històries reals de les dones que treballaven a les colònies tèxtils catalanes amb dues excel·lents intèrprets a l’escenari: Maria Casellas i Andrea Portella.

La ressenya aportada pel Teatre del Mar, de l'adaptació d'Anna Maria Ricart i dirigida per Ferran Utzet, ens informa que «'Els silenci dels telers', són petites històries de vida anònima, pujada dalt de l’escena que ensenyen la integritat d’un.es dones que varen patir unes situacions, avui difícils d’imaginar.

La desigualtat entre sexes estava més que assumida. A diferència dels homes, que es reunien al cafè, elles acudien al safareig. La zona per rentar era el seu espai. Ells mai hi entraven.

Tampoc podien prosperar en l'empresa, a tot estirar podien passar de les màquines de filar a les de teixir. Necessitaven les seves mans petites per passar a través dels fils i lligar-los si es trencaven. A partir dels 8 o 9 anys una nina podia començar a treballar a la fàbrica. Les màquines feien molt soroll i moltes acabaven sordes».

El Teatre del Mar convida: «Veniu a conèixer a La Pilar i la Carme, amb elles reviurem el dia a dia d'una colònia tèxtil. Veurem passar la 'Història' amb majúscula mentre ens ocupam de les 'petites històries', imprescindibles per entendre una època i el singular univers de les colònies industrials».

Com és habitual, les funcions de divendres i dissabte són a les 20.30 hores i la del diumenge, a les 19.00 hores. El Teatre del Mar és un espai escènic situat al barri d'el Molinar, carrer de Llucmajor, 90, i gestionat per la Fundació Teatre del Mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.