nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Teatre des Born acull l’estrena de 'Saba de Terrer', l’homenatge al Pare Ginard de Maria del Mar Bonet

El març comença amb força al Teatre des Born de Ciutadella. Divendres a les 20.30 h, la cantautora mallorquina, insígnia de les Illes Balears i promotora del moviment de la Nova Cançó, Maria del Mar Bonet, presenta el seu darrer espectacle.

Dos dies després, diumenge a les 18 h, el Teatre rebrà la companyia de clown La Tal. Una companyia amb llarga tradició capaç de fer-nos treure els riures més sincers. Ells presenten Italino Grand Hotel, un espectacle de clown per a tots els públics.

Saba de Terrer, homenatge al Pare Ginard

En aquesta ocasió, Maria del Mar Bonet presenta peces imprescindibles del seu cançoner més tradicional i tot un recull de cançons en clau d’homenatge al Pare Ginard (1899 – 1976). Un muntatge que fins ara només s’ha pogut veure a Catalunya, de manera que el Teatre des Born n’acull l’estrena a les Balears.

Pare Ginard és l’autor del Cançoner Popular de Mallorca, el recull que inclou més de quinze mil cançons tradicionals mallorquines. Publicat en quatre volums per l’editorial Moll, és el recull més gran fet mai en català. Amb ell, l’autor va ser premiat per l’Institut Estudis Catalans el 1949 i el 1955.

Maria del Mar Bonet i la música tradicional

Maria del Mar Bonet no ha deixat mai de cantar la música popular i tradicional dels Països Catalans, «tornant al poble el que és del poble».

Des del seu primer disc Cançons de Menorca l'any 1968, ha saltat de dècada en dècada duent als escenaris les arrels de les Balears, de Catalunya i del País Valencià. També ha cantat música popular de Tunis, Grècia, Síria, Turquía, Itàlia i del Marroc. Fins i tot del Brasil i de Cuba, on ha estat guardonada recentment amb el Premio Internacional Miguel Matamoros, que concedeix la UNEAC (Unión de Escritores y artistas de Cuba) amb l'objectiu d'exaltar les trajectòries excepcionals en el camp de la creació musical popular.

Tornen els riures al Born amb Italino Grand Hotel

Després d’aquest concert estrella tornarem amb els riures al Born. Diumenge a les 18 h veurem la darrera producció de la companyia La Tal, Italino Grand Hotel, creada per Jordi Magdalendo i dirigida per Tolo Ferrà i el mateix Jordi Magdalendo.

Des de 1986 la companyia La Tal ha evolucionat del pallasso clàssic fins a un univers propi, fruit de una profunda revisió sobre el món del clown. La seva contundent estètica és marca pròpia de la casa. Crea espectacles de teatre de Sala i carrer, per a tots públics i que han representat en escenaris i festivals de tot el món.

Qui renta els milers de llençols dels hotels? A l’últim soterrani de l'Italino Grand Hotel hi ha la bugaderia. Allà, un personatge solitari renta, planxa i perfuma els llençols. Viu i somia entre ells i amaga la solitud conversant amb les màquines i jugant amb la seva ombra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.