algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

La vida del capellà Poquet al descobert en 'Les campanes no tocaren a mort' en el proper Dilluns de l'Obra

La vida del capellà Jeroni Alomar Poquet al descobert en 'Les campanes no tocaren a mort', d'Antoni Capellà, en el proper Dilluns de l'Obra, iniciativa de l'OCB de Manacor.

Presentaran l'acte el nebot del capellà, Miquel Alomar Poquet, Celestí Alomar i el periodista Antoni Tugores.

Jeroni Alomar Poquet era un capellà poc convencional que tenia conflictes amb el rector i els nous governants del seu poble, Llubí. Es traslladà a viure a Palma per a gestionar el seu alliberament. A Ciutat va remoure cel i terra i, segons sembla, degué trepitjar algun call.
Dins els cercles de poder corrien rumors, o es feien córrer de manera interessada, que Jeroni es dedicava a treure de l’illa gent que estava en perill. La policia li preparà un parany i hi va caure com un innocent.

Fou condemnat a mort i executat el mes de juny de 1937. Jeroni Alomar Poquet és l’únic sacerdot que va ser afusellat pels nacionals durant la Guerra Civil.

Han hagut de passar vuitanta anys per a poder anar resolent alguns dubtes sobre aquesta tràgica història: Va ser un advertiment al clero davant de les actituds insubmises d’alguns dels seus membres? Es dedicava realment a possibilitar la fuita de republicans de l’illa? Quin va ser el paper del batle i de l’església de Llubí durant els fets i l’actitud del bisbe Miralles i de la Nunciatura. El tràmit de l’indult: va arribar tard o no va arribar mai? I, sobretot, qui era aquell home que va merèixer tan gran càstig?

Aquest esdeveniment tendrà lloc el proper dilluns dia 21 de febrer a les 20 hores a la Sala La Fornal de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Blast, fa mes de 2 anys
Tan com a sant...Diguem que era una persona amb bon cor que va ser cap de turc del colpìsme feixista que no podia tolerar una esglèsia no compromesa amb el seu salvatgisme
Valoració:0menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys
En canvi per Sor Francinaina Cirer han pagat 400.000 euros per la canonització que li feu Joan Pau II.
Valoració:4menosmas
Per Un sant que no volen pujar als altars, fa mes de 2 anys
Un sant i un vertader màrtir, al que varen assassinar simplement per salvar vide.
Però curiosament, a l'Església espanyola no se recorda a aquest sant,que no és l'únic cas amb aquestes característiques, ja que ningú el proposa, ni a ell ni als altres per la seva beatificació i només s'en recorden dels que mataren els del bándol d'esquerres.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente