algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

[VÍDEO] 'Alcarràs', de Carla Simón, primera pel·lícula catalana que guanya l'Os d'Or de la Berlinale

194909

La directora i guionista catalana Carla Simón ha guanyat l'Os d'Or de la Berlinale. 'Alcarràs' és el seu segon llargmetratge i la primera pel·lícula catalana que guanya el màxim guardó del Festival de cinema de Berlín.

L'obra retrata la pagesia catalana amb actors no professionals, els quals «han donat i han posat l'ànima» en la pel·lícula, ha declarat. En aquest sentit, Simón, ha volgut dedicar el premi a «les petites famílies d'agricultors que cultiven la terra cada dia perquè la fruita arribi als nostres plats»; per altra banda, la cineasta també ha tengut un record per a la seva família, una part de la qual també cultiva préssecs a Alcarràs i li ha servit d'inspiració per al film.

A 'Alcarràs', Simón fa un retrat del món agrícola en aquest poble de Lleida. La pel·lícula narra l'estiu d'una família dedicada a la recollida del préssec en aquesta població. És l'última collita, perquè el propietari de les terres que han conreat durant dècades les dedicarà a un negoci més lucratiu: les plaques d'energia solar. També s'hi pot veure alguna brega familiar i la ràbia de l'agricultor, que veu extingir-se la base de la seva existència.

El repartiment de la pel·lícula ha estat creat a partir d'un càsting de més d'un any, en el qual hi havia 9.000 candidats. La directora el va dur a terme durant les festes majors d'estiu a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell, amb l'objectiu d'aconseguir autenticitat i credibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Realisme total, fa mes de 2 anys
Els Països Catalans acapara el 80% de les distincions que se li atorga a espaÑa. Si fossim independents, el país veí estaria al mateix nivell que el marroc.
Per això mateix el poder central té tanta por a perdre´ns.
Valoració:0menosmas
Per Bellugat, fa mes de 2 anys
La podrem veure en Català?
Valoració:3menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys
Aquesta peli mostra la decadència i l'opressió que pateixen els petits i mitjans pagesos, per part dels
"Macro" i dels grans propietaris i grans magatzems, he sentit (no confirmat) que Carrefour ha absorbit Alcampo, pareix que s'està negociant, imaginauvos aquí ?qui els empataria vases ? I és a tot Espanya.
Cada un que tregui conclusions.
Salut i República Catalana.
Valoració:3menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys
Jo li retireria el premi. No pot ser que triunfi sense un 25 o 50% en foraster. On s'ha vist mai això!.
Valoració:2menosmas
Per Pelisflix, fa mes de 2 anys
Waoo enserio me encanto son los mejores
Valoració:-1menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys
Això té molt mèrit. Enhorabona Carla!!
Valoració:7menosmas
Per Florenci, fa mes de 2 anys
Os d'Or o Os d'Or?
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente