muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
17°

Es presenta 'El Somni Menorqui(nista)' de Nel Martí

Aquest dissabte s'ha fet, a Can Alcover, la presentació pública del llibre de Nel Martí, titulat El Somni Menorqui(nista) i que el passat cap de setmana s'havia presentat a Ciutadella i Maó.

El llibre forma part de la col·lecció d'assaig 'Terra d'Argensa' que mantenen l'Obra Cultural Balear i Lleonard Muntaner Editor.

A la presentació de Palma hi han participat Maria Muntaner, que ha destacat que el llibre ha patit diversos retards en la seva edició, a causa de la pandèmia. També han parlat Andreu Servera, Damià Pons i l'autor del llibre.

Damià Pons ha explicat que el llibre és un recorregut per la història del menorquinisme polític amb moltes fonts i molts de texts i es va referir al terme proposat per Nel Martí 'illaïtat' i a la proposta que Menorca sigui subjecte polític.

Andreu Servera ha destacat el valor del llibre per a la gent jove, tan necessitada de referents.

Durant la presentació es va parlar dels eixos fonamentals dels llibres: el doble centralisme que pateix Menorca, la catalanitat de Menorca i l'estructura institucional que necessita l'illa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya sencera, fa mes de 2 anys

"Per anar bé necessitaríem [Menorca també] un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."
("Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981)



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA SOLA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente