muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
11°

Guillem Frontera estrena el cicle 'La Narrativa dels 70' a la UIB

190701

La Universitat de les Illes Balears acull, els dies 12 i 13 de novembre, les jornades 'Monogràfic Guillem Frontera' dedicades a un dels autors més destacats de la renovació narrativa que es va produir als anys setanta.

La dècada dels setanta constitueix un període històric de transformació social i cultural a Mallorca, que, en l’àmbit literari, es tradueix en la irrupció d’una important fornada d’escriptors. Són els narradors de l’anomenada promoció dels setanta, protagonistes d'un gir de guió en la literatura a l'illa.

Amb el monogràfic dedicat a Guillem Frontera, el cicle 'La narrativa dels 70' inicia un programa de jornades monogràfiques dedicades a revisar aquest període de la nostra literatura en companyia de molts dels autors implicats. Amb ells, es vol recuperar i reivindicar novel·les que han bastit la sòlida tradició narrativa a Mallorca des d’aleshores, propiciant-ne la relectura i debatent el concepte de generació, que habitualment refusen.

Intervendran en la jornada Vicent Simbor, Jordi Coca, Xavier Pla, Sebastià Bennàssar, Llorenç Soldevila, Josep Maria Llauradó, Climent Picornell, Nanda Ramon, Cristina Ros, Tomeu Canyelles, Guillem Colom, Melcior Comes, Pere Antoni Pons i Antoni Trobat.

El cicle 'La Narrativa dels 70' és una iniciativa de la Fundació Mallorca Literària, el Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la UIB i l’Institut d’Estudis Catalans / IEC Palma, amb el suport del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, i del grup de recerca en Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius (LICETC) de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.