nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Els premis Pare Colom arriben a les llibreries

189687

Varen ser guardonats el passat mes de juliol i aquesta setmana arriben a les llibreries: els nous títols de Joan Duran i Ferrer, Josep Maria Fulquet, Laura Gost i Pere Perelló i Nomdedéu són els guanyadors i el finalista de la darrera edició dels premis Pare Colom d'Inca en les categories de narrativa, poesia i teatre.

Menjaràs pols de Joan Duran i Ferrer

Guanyador en la categoria de narrativa, és un recull de narracions que visibilitzen i denuncien políticament i social les vides -els cossos- d’aquells qui mai no poden escriure sobre si mateixos, dels qui viuen desencaixats i marginats de la bonhomiosa institució de les Lletres Universals. Però és també un laboratori poètic d’alt voltatge explosiu que esperona el poder de la viscositat, del subaltern, del menyspreat i de l’irracional a ressorgir contra el que s’imposa com a hegemònic i vertader, contra la llum dels ulls i les mirades que tot ho veuen i tot ho saben. I després a destrossar el quadre, a desaprendre les cançons còmplices que fomenten la nostra violació; després a trencar tots els clavells i a trepitjar-los, a desmentir que Ariadna era a la sorra estirada perquè ella mateixa ho havia desitjat. (De l’epíleg d’Ivet Zwatrzko)

Domini fosc de Josep Maria Fulquet

Nosaltres, purs desposseïts, errem perduts mentre assagem donar sentit a un discurs que --ho sabem- no escoltarà ningú, però ferms en la convicció profunda que tot poema ha de sorgir de la foscor, de la ceguesa, de l’obscuritat, del fons ignot de cadascú on la paraula es fa silenci, a mig camí entre l’udol de l’animal i la impassibilitat dels ídols. La llengua, el poema.

La deliberació dels escorpins de Laura Gost

Obra guanyadora en la categoria de teatre, és una aproximació transgressora i divertidament mordaç al món que envolta els premis literaris. A partir d’uns personatges absolutament inclassificables i d’un llenguatge àgil, punyent i imaginatiu, la trama d’aquesta obra barreja humor negre, una justa dosi de paròdia i un ritme en ocasions frenètic que ens condueix a un desenllaç inesperat.

Són ets i uts de Pere Perelló i Nomdedéu

LA POESIA ÉS MORTA, POST-POEMA
Te cercava entre els cruis de les rajoles,
en un tassó de vi, sota la pluja
o en el panteix asmàtic de la truja
quan el trinxet s’atansa i les peroles
comencen a bullir.
Cansat d’escoles
te vaig cercar entre la suor i el sutge
d’ingrats polígons, en el mall del jutge
que sempre falla o sota les soles
del gos de guarda del recte obeir.
Te vaig cercar, també, entre paraules,
somnis i passions; i pel camí
de cercar-te tossut, com pelegrí
que encalça els vents de maleïdes faules,
ves tu per on que me vaig perdre a mi.

L'editorial Lleonard Muntaner també explicat que els primers actes de presentació d'aquestes obres tendran lloc ben aviat:

  • 23 d'octubre a les 20 h. Presentació amb els quatre autors al Casal de Cultura d'Inca (Carrer de Can Dureta, 5).
  • 28 d'octubre a les 19.30 h. Pere Perelló i Nomdedéu recitarà poemes de Són ets i uts dins el marc del cicle 'Dijous Poesia', al bar S'Oli 13 de Palma (Plaça del Banc de l'Oli, 13).
  • 31 d'octubre a les 18 h. Pere Perelló i Nomdedéu signarà exemplars de Són ets i uts a la Setmana del Llibre en Català de Palma, al Centre Cultural La Misericòrdia.
  • 5 de novembre a les 18.30 h. Presentació de Menjaràs pols a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges (Plaça de l'Ajuntament, 13). Amb Núria Busquet, Joan Vigó, Ivet Zwatrzko i l'autor.
  • 18 de desembre a les 12 h. Recital amb Josep M. Fulquet (Domini fosc), Montserrat Rodés (Tot és altre) i Jaume C. Pons Alorda (Riu, bèstia), a Cal Llibreter (Carrer Bonavista, 81, Sant Just Desvern).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.