nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La mítica obra 'Marat-Sade' es representa aquest dissabte al Castell de Bellver

'Marat-Sade' de Peter Weiss s'ha convertit en un referent teatral per a les companyies al llarg dels anys després del muntatge de Peter Brook, a Londres, l'any 1964, i que el 68 Adolfo Marsillach va replicar a Barcelona i que va suposar un abans i un després per al teatre estatal. Ara, la companyia de l'ONCE, Sa Boira, de la mà de l'Ajuntament de Palma, porta aquest espectacle fins al Castell de Bellver. La cita serà aquest dissabte dia 11 de setembre a les 12 hores.

La companyia Sa Boira compta amb 60 espectacles estrenats i 34 anys sobre els escenaris. En aquesta ocasió s'atreveix amb una obra mítica en el marc del panorama teatral europeu. «El fet que els actors i actrius de Sa Boira siguin invidents, o amb problemes visuals, lluny de suposar un problema, és un al·licient més per extreure tots els matisos que conformen la peça», ha remarcat el director Bernat Pujol. «Des de l'Ajuntament de Palma apostam per la cultura inclusiva, aquella que s'apropa als barris i a les persones i incorpora matèria grisa i coneixement a totes les capes de la societat», ha destacat el coordinador de Cultura, Miquel Àngel Contreras.

Sinopsi de l'obra

'Marat-Sade' se situa a l'any 1808, i recorda l'assassinat de Jean Paul Marat a mans de Carlota Corday, a través de l'escenificació a càrrec dels interns a l'històric asil de Charenton, dirigida per el Marqués de Sade.

La peça beu del 'Teatre de la crueltat' d'Artaud, i del 'Teatre pobre' de Grotowski, amb influències del teatre èpic de Bertolt Brecht.

Fou escrita l'any 1963 i pocs escrits d'aquesta època contenen tanta vigència com aquest Marat-Sade.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.