nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Lloseta celebrarà la I Jornada d'Estudis Locals al setembre

187641

Els propers dies 4 i 6 de setembre se celebrarà a Lloseta la I Jornada d’Estudis Locals del municipi.

Aquesta primera jornada es durà a terme en el marc de les festes de Lloseta i coincidint amb el 40è aniversari de l’exposició històrica del calçat a Lloseta, que es va celebrar del 5 al 8 de setembre de 1981 i va ser organitzada per l’Associació de fabricants de calçats de Lloseta.

El grup promotor d’Estudis Locals de Lloseta està format per joves llicenciats en història, geografia i altres activistes culturals llosetins que han posat en marxa aquesta primera iniciativa aprofitant l’avinentesa que durant els darrers mesos s’han fet diverses publicacions entorn a la indústria del calçat al municipi.

Les jornades neixen amb l’ambició de permanència, de seguir fent estudis i publicacions sobre Lloseta i que els joves historiadors prenguin el relleu necessari per a preservar la història, tradicions i memòria del municipi.

Programa de la jornada:

  • Dissabte dia 4:

Ruta guiada per les antigues i actuals fàbriques de sabates de Lloseta.
Es tracta d’una ruta pels carrers de Lloseta en què podrem conèixer on són les actuals fàbriques de sabates i què ha estat de les antigues fàbriques: estan esbucades? Han desaparegut? S’han convertit en habitatge?
És una ruta sense moltes pretensions, més enllà d’intentar imaginar-nos en la Lloseta de finals de segle XX, identificant les fàbriques que hi havia i recordant els renous i olors que hi havia als nostres carrers.
Hora: 10:00
Punt de trobada: Fàbrica Calçats Bestard
Inscripcions: estudislocalslloseta@gmail.com
(Grup mínim de 6 persones)

  • Dilluns dia 6:

Jornada d’Estudis Locals Lloseta
Programa de ponències:
∙ Presentació i conducció de l’acte per part del llicenciat en història i professor Gustavo Martín.
∙ Ponència sobre el context socioeconòmic de Lloseta durant el segle XX. Ponent: Llicenciat en història i professor Jose Miguel Montiel.
∙ Projecció del curtdocumental “Repuntadores. Treballadores invisibles” Entrevista de Gustavo Martín a Pepi González, codirectora del curtdocumental.
∙ Presentació del treball “La evolución de la industria del calzado en Lloseta” (Guanyador del premi a la recerca de l’alumnat de batxillerat atorgat pel Consell Social de la UIB.)
Ponent: Irene González, autora del treball.
∙ Diàleg entre els geògrafs Sandra Gómez i José Luis Maese entorn del treball final de màster “La indústria sabatera a Inca i Lloseta. Proposta d’itineraris didàctics per a tercer d’ESO” de José Luis Maese.
∙ Conclusions finals i diàleg amb el públic assistent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.