algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
22°

El Fòrum OCB d'aquesta setmana, dedicat a la diversitat lingüística i a la cohesió social, serà a càrrec d'Isidor Marí

183199

El Fòrum OCB, iniciativa de l'Obra Cultural Balear, ja és tot un referent en el debat polític i social de la nostra terra. Rafel Borràs, Miquel Sellarés, Quim Torra, Carles Fenollosa, Enric Marín, Joan Manuel Tresserras, Carme Junyent... són alguns dels ponents que han protagonitzat les darreres edicions d'aquest fòrum.

Cada dijous durant els mesos de març a juliol, l'Obra Cultural Balear obre un espai a les seves xarxes socials al debat i a la reflexió sobre els eixos en què treballa: llengua, cultura i país. I enguany també sobre Germanies en commemoració del 500 aniversari.

Aquest dijous, 29 d'abril, és el torn d'Isidor Marí i Mayans, llicenciat en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona (1972), va ser professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de les Balears (1972-1980), on va dirigir el Departament de Llengua i Literatura Catalanes. Posteriorment, s’ha centrat en la sociolingüística i la planificació lingüística. Del 1980 al 1996, va treballar en el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, com a cap del Servei d’Assessorament Lingüístic (1980-1988) i Sotsdirector General de Política Lingüística (1989-1996).

El 1996 va coordinar el Comitè Científic de la Declaració Universal de Drets Lingüístics de Barcelona. Des de 1989 és membre de la Secció Filològica de l’IEC, de la qual va ser president entre 2010 i 2014. El 1996 va passar a la Universitat Oberta de Catalunya, on va dirigir els estudis d’Humanitats i Filologia i la Càtedra de Multilingüisme Linguamón-UOC (2007-2010). El 2018 va presidir la Ponència de Diversitat Lingüística i Cohesió social del Consell Social de la Llengua Catalana de les Balears.

El programa sencer de conferències consta d'un total de 20 sessions repartides entre els dijous d'entre el març i el juliol. Les sessions passades (amb Guillem Morro, Catalina Amengual, Tomeu Martí, Toni Gisbert, Toni Lluís Reyes i Antoni Rodríguez) es poden recuperar al canal de Youtube de l'OCB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris