algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

L’Institut d’Estudis Eivissencs celebrarà l’acte i lliurament de les Mencions Sant Jordi 2021 el 25 d'abril

183043

L’Institut d’Estudis Eivissencs celebrarà l’acte i lliurament de les Mencions Sant Jordi 2021 el pròxim diumenge, 25 d’abril, a les 19 h al Teatre Espanya, a Santa Eulària des Riu. La cerimònia s’ha celebrat ininterrompudament des de 1989, a excepció de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L’Assemblea General de Socis de l’Institut d’Estudis Eivissencs de gener de 1989 es proposà instituir unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones o institucions a favor de la nostra llengua i cultura. D’acord amb aquesta proposta, la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs instaurà la Menció d’Honor Sant Jordi.

L’any 2010 la Comissió Executiva de l’IEE va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona o col·lectiu que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.
Seguint aquesta voluntat de premiar la dedicació a la llengua i cultura de la nostra illa, els guardonats d’enguany són els següents:

  • Menció Jove Sant Jordi: TALLER DE FLAUTA DOLÇA ALBARCA. En reconeixement a la seua contribució a l’ensenyament cultural i, especialment, musical adreçat a infants des de l’any 1996.
  • Menció Producció Cultural Sant Jordi: ANTONI TUR RIERA, ‘SENDIC’. Per la seua feina i ferma implicació en el coneixement, la conservació i la difusió de la cultura i dels oficis tradicionals d’Eivissa.
  • Menció d’Honor Sant Jordi: TONI ROCA PINEDA. En reconeixement a la seua vocació literària i a la dedicada contribució a les lletres eivissenques, tan polièdrica que abasta els gèneres narratiu, poètic, periodístic i la crítica d’art. Autor d’una llarga trajectòria, la figura de Toni Roca s’ha consolidat com a escriptor imprescindible del panorama literari pitiús

La gala serà presentada per l’actriu Àngels Martínez i comptarà amb la participació del Grup de Teatre de l’IEE i amb l’actuació musical de joves artistes d’àmbit de les Balears: Miquel Tur, el compositor formenterer guanyador del Concurs Cançó de Sant Joan 2021, i Terra i Sal.

Tot i que l’aforament serà limitat, el públic hi podrà accedir amb invitació o per ordre d’arribada. La cadena de televisió IB3 retransmetrà l’acte en directe al seu canal de YouTube i es podrà visualitzar aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.