algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

La Seu posa en marxa els estudis preliminars per a la restauració de l'Orgue Major

La Seu ha iniciat els estudis preliminars per a la restauració de l'Orgue Major, una actuació que comença aquest dilluns i es desenvoluparà fins al 21 d'abril a càrrec de quatre especialistes de l'empresa organera holandesa Orgelmakerij Reil, dirigits per Hans Reil.

Segons han informat des de la Seu, la realització d'aquests estudis preliminars compta amb la pertinent autorització de la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca i està supervisada per l'àrea de Patrimoni de la Catedral de Mallorca.

Els estudis que l'equip d'Hans Reil durà a terme durant nou dies constaran de dues fases. La primera és una fase de proves i mesures acústiques que es realitzaran en la mateixa Catedral i que es valorararán la projecció del so dins del temple amb un conjunt de tubs nous que s'han construït a aquest efecte.

La segona fase, d'exportació temporal dels tubs històrics que posteriorment es reintegrarien a l'orgue restaurat, es desenvoluparà en el taller holandès de Heerde.

En aquesta fase es parametritzaran tots i cadascun dels tubs històrics, es prendran les seves mesures detalladament, s'analitzaran els aliatges i es diagnosticaran les patologies de cadascun d'ells.

Tota aquesta informació, segons han explicat, és imprescindible per a poder redactar el projecte final d'intervenció que s'haurà de presentar al Consell Insular per a la seva aprovació i autorització.

Després de finalitzar aquests estudis el Cabil catedralici avaluarà la conveniència i viabilitat de la restauració instrumental i monumental de l'Orgue Major.

L'Orgue Major és un dels elements importants dins de la litúrgia de la Catedral, acompanyant i solemnitzant totes les celebracions de l'any litúrgic, d'aquí la justificada preocupació del Cabildo per la seva conservació.

En aquest sentit el Cabil va aprovar la realització d'aquests estudis previs per a poder arribar a un pressupost i decidir posteriorment l'oportunitat i conveniència d'iniciar la restauració.

L'Orgue Major de la Catedral es remunta a l'any 1484 el qual va ser construït per Jaume Febrer, i del qual encara avui queda la façana actual i uns elements interiors, típics del període gòtic. L'instrument ha sofert, al llarg dels anys, diverses reformes importants que l'han anat transformant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.